Haberler

Kepez'i cazibe merkezi yaptık

Tarih: 13 Haziran 2008 Kaynak: Yeni Şafak
Belediye Başkanı Erdal Öner, 4 yılda yaptığı hizmetleri Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin toplalantısında anlattı. Öner, göreve geldikleri günden bugüne kadar, alt ve üst yapıda gerçekleştirdikleri rekor yatırımla Antalya'nın arka bahçesi olarak nitelendirilen Kepez'i, cazibe merkezi haline getirdiklerini söyledi.

AESOB'a bağlı oda başkanlarıyla bilgilendirme toplantısında bir araya gelen Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Kepez'i 4 yılda alt ve üst yapıda gerçekleştirdikleri rekor yatırımla cazibe merkezi haline getirdiklerini söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (AESOB) düzenlediği, yerel yöneticilerle, oda başkanlarını buluşturan bilgilendirme toplantısına katıldı. Toplantıda Öner, 4 yılda yaptığı hizmetleri anlattı, AESOB'a bağlı oda başkanlarının sıkıntılarını dinledi. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Orhan Tolunay da esnafın sorunlarına çözüm bulmak, yerel yönetimlerin alt ve üst yapı çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla bilgilendirme toplantılarını başlattıklarını söyledi.

Belediye başkanı olmadan önce ticaret işiyle uğraştığını anımsatan Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, "Çekin, senedin, SSK'nın ne demek olduğunu, esnafın yaşadığı zorlukları, sıkıntıları gayet iyi bilirim." dedi.

Modern bir kent oluşturduk
Öner, göreve başladıklarında mülkiyet sorununu çözme ve ilçenin gecekondu görüntüsünden kurtarılıp modern bir kent kimliğine kavuşmasını hedeflediklerini söyledi. Başkan Erdal Öner, 4. yılda Sütçüler tapulanmasındaki 50 yıllık, 10 bin aileyi ilgilendiren Sütçüler tapulanmasındaki 808 parselle ilgili ve Ahatlı, Kültür, Yeni Doğan ve Şafak Mahalleleri'ndeki 226 parselle ilgili Vakıf Mülkiyeti sorununu çözerek; bin 400 konutluk toplu konuk projesini başlatarak, hedeflerini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Öner, alt ve üst yapıda gerçekleştirdikleri rekor yatırımla da Kepez'i, Antalya'nın cazibe merkezi haline getirdiklerini söyledi. 4 yılda 35 mahallenin tamamında 400 kilometre sıcak asfalt çalışmasıyla "Kepezlinin ayağı çamura değmeyecek, sözünün gereğini yaptıklarının altını çizen Öner, 4 yılda 471 bin metrekare alanda 103 park yaparak, kişi başına düşen yeşil alan miktarını Avrupa Birliği standartları üzerine çıkardıklarına işaret etti.

Mülkiyet sorununu çözümüyle, alt ve üst yapı çalışmasıyla ilçenin değerinin artmasıyla, göreve gelmeden önce yılda 100 olan inşaat ruhsatı sayısını bin 300 çıkardıklarını vurgulayan Öner, "Rekor hizmetle Antalya'nın arka bahçesi denilen Kepez'i cazibe merkezi yaptık. Göreve geldiğimizde 2 olan banka sayısı 20'ye çıktı. 5 tane PTT şubesi, dershaneler açıldı. Büyük alışveriş merkezleri Kepez'de hizmete giriyor. Bu yatırımlar Kepez'deki ekonomik canlığı gösteriyor, Kepez'in cazibe merkezi olduğunu kanıtlıyor." dedi.

Mısır Çarşısı gibş esnaf çarşısı yapılıyor
Yeşil kuşak projesi ile hurdacı kirliliğinden kurtardıkları Akdeniz Sanayi Sitesi'nin, yol, kaldırım ve park sorununu çözdüklerini ifade eden Kepez Belediye Başkanı, ilçeye ekonomik canlılık kazandırmak amacıyla küçük esnafın yer alacağı Mısır Çarşısı benzeri, esnaf çarşısının yapımına başladıklarını da sözlerine ekledi.Başkan Öner, konuşmasının ardından esnaf oda başkanlarının taleplerini ve sıkıntılarını dinledi. AESOB Başkanı Orhan Tolunay da, katılımından dolayı Başkan Öner'e, teşekkür plaketi takdim etti.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.