Haberler

Bursa'nın geleceğine 16 milyon euroluk yatırım

Tarih: 13 Haziran 2008 Kaynak: Yeni Şafak
BUSKİ tarafından hayata geçirilecek çamur kurutma projesi için Büyükşehir Belediyesi ile Fransız Kalkınma Ajansı arasında 16 milyon Euro'luk kredi anlaşması törenle imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, tüm çalışmaları gelecek nesillere daha güzel bir Bursa bırakmak için yaptıklarını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) tarafından hayata geçirilecek çamur kurutma projesi için Büyükşehir Belediyesi ile Fransız Kalkınma Ajansı arasında 16 milyon Euro'luk kredi anlaşması törenle imzalandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Fransız Büyükelçisi Bernard Emie, Başkonsolos Christine Moro, Fransa'nın Bursa Fahri Konsolosu Mehmet Erbak'ın yanı sıra Fransa Kalkınma Ajansı (AFD) Türkiye Direktörü Regis Marodon'an katıldığı törende, tüm çalışmaları gelecek nesillere daha güzel bir Bursa bırakmak için yaptıklarını söyledi. Fransa'nın, Türkiye ve Bursa ile ilişkilerinden söz eden Başkan Şahin, iki ülke arasındaki ticari, siyasi, ekonomik ve kültürel çok güzel dostlukların yıllardır sürdüğünü belirtti.

Çamur kurutma projesi için Fransız Kalkınma Ajansı'ndan temin edilen kredi ile ilgili de yetkililere teşekkür eden Başkan Şahin, çevre ve sosyal yatırımlara destek verilmesinin alkışlanacak bir davranış olduğunu kaydetti. Bursa'da da çevre projelerine verilen önemin hayata geçirilen arıtma tesisleri ile gözler önüne serildiğine işaret eden Başkan Şahin, "Bu kredi sayesinde, Türkiye'de ilk defa bir belediye toprak ve yeraltı kirliliğine yol açan çamur atıklarının değerlendirilmesi için bir adım atmaktadır. Fransa, İsviçre, İtalya gibi gelişmiş ülkelerin hemen hepsinde bulunun bu uygulama artık Bursa'da hizmet verecek. Bugüne kadar lagün adlı büyük havuzlarda depolanan çamurlar, artık çimento fabrikaları, gübre, yakıt gibi alanlarda değerlendirilecek ve böylelikle yeni bir sektörün oluşumuna da katkı sağlayacaktır" dedi.

Başkan Şahin, 16 milyon Euro'luk kredi anlaşmasının ardından 3 ay içinde tesisin ihalesinin yapılarak inşaatına başlanacağını müjdeledi. Doğu ve batı arıtma tesislerinden günde toplam 500 ton çamur çıkarıldığını hatırlatan Başkan Şahin, "Yapılacak ünitelerle çıkan arıtma çamurları, yüzde 90 kuru madde içerikli hale getirilecektir. Kojenerasyon ünitelerinde oluşacak olan atık ısı, kurutma ünitelerinde kullanılacak" diye konuştu.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.