Haberler

Macaristan ile ‘Kültür Başkentliği’ alanında işbirliği…

Tarih: 13 Haziran 2008 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Macaristan’ın Pécs Belediyesi arasında “2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi İyi Niyet Mektubu” imzalandı. Protokol kapsamında tarihi bağların özellikle kültür ve turizm alanında daha da güçlendirilmesi için ortak hareket edilecek…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Macaristan Cumhuriyeti Pécs Belediye Başkanı Péter Tasnadi ile “2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi İyi Niyet Mektubu” imzaladı. Konuk Belediye Başkanı ile Topkapı Sarayı’nın Mecidiye Köşkü’nde bir araya gelen Başkan Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları ve hizmetleri hakkında detaylı bilgiler verdi. İstanbul’da depreme karşı alınan tedbirler ve uygulanan kentsel dönüşüm çalışmalarını anlatan Kadir Topbaş, İstanbul’un her alanda dünya ile yarışır hale geldiğine dikkat çekti.

Görüşmenin sonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Macaristan’ın Pécs Belediyesi arasında “2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi İyi Niyet Mektubu” imzalandı. 2010 Avrupa Kültür Başkenti ünvanını taşıyan şehirlerden ikisi olan İstanbul ile Pécs arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmek ve daha da geliştirmek amacını taşıyan protokol kapsamında, “tarihi ve kültürel bağlar çerçevesinde, iki şehir arasındaki karşılıklı menfaatleri kapsamında ve 2010 Avrupa Kültür Başkenti unvanı çerçevesinde etkin işbirliği” teşvik edilecek.

Her iki şehir arasında 2010 yılına kadar kültürel işbirliğini daha da geliştirmek için iyi ilişkilerin önemli ve gerekli olduğunun vurgulandığı iyi niyet mektubunda, şu ifadelere yer verildi; “İyi Niyet mektubu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Pecs Belediyesi, tarihi bağlar çerçevesinde Avrupa’nın Kültür Başkenti unvanını pekiştirecek, her iki şehrin tanıtımına yönelik 2010 Avrupa Kültür Başkenti Yürütme Kurulunun önerileri doğrultusunda ortak bir işbirliği programının geliştirilmesi yönünde çaba sarf edeceklerini beyan eder. İstanbul ve Pécs şehirleri arasındaki kültürel işbirliği İstanbul ve Pécs’in tanıtımına yönelik sanat ve yayın alanlarının yanı sıra edebiyat, güzel ve uygulamalı sanatlar, tiyatro dâhil olmak üzere müzik ve görsel sanatlarda işbirliğini ihtiva edecektir. Taraflar Türk-Macar dostluğunu ve ilişkilerini güçlendirecek faaliyetleri teşvik edecekler, uluslararası basında 2010 Avrupa Kültür Başkenti (Essen-İstanbul-Pécs) ortak sunumuna katkıda bulunacaklardır. Taraflar istişarelerin ardından ileride İşbu Niyet Mektubu’na göre işbirliğinin ayrıntılı çerçevesini belirleyecek olan spesifik alanlarda doğrudan anlaşmalar yapacaklardır. Yukarıda belirtilen işbirliği alanlarında taraflardan her biri, kendi kamu ve özel kuruluşları ile ilgili temsilciliklerinden lojistik ve kurumsal destek arayabilecektir.”
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.