Haberler

İzmir'den İtalyan KOBİ'lere 'hemen yatırım' daveti

Tarih: 16 Haziran 2008 Kaynak: Referans
Türkiye İtalya İzleme Komitesi'nin 4. Dönem Toplantısı, Trieste'de yapıldı. Toplantıya TOBB adına katılan Tamer Taşkın, İtalyan KOBİ'leri İzmir'de yatırım yapmaya çağırdı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Tamer Taşkın, İtalyan KOBİ'leri İzmir'de yatırım yapmaya çağırdı.

Türkiye İtalya İzleme Komitesi'nin 4. Dönem Toplantısı, Trieste'de gerçekleştirildi. Toplantıda; KOBİ'ler arasında işbirliği, lojistik, teknolojik yenilikler, Türkiye'de yatırım teşvikleri ve kolaylıkları, çevre, fikri mülkiyet hakları, AB fonları, IPA fonlarına katılım, Karadeniz havzasına yönelik ENPI programı ele alındı.

Trieste Teknoloji Bölgesi'nin Türkiye ile ilişkilerini güçlendirmek istemesi nedeniyle bu kente yapılan toplantıya Türk tarafı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Eyüp Şenol Ömeroğlu başkanlığında 18 kişilik üst düzey bir heyetle temsil edildi.

Hükümet destekliyor
Toplantıya, TOBB'u temsilen katılan Tamer Taşkın, İtalya'daki küçük ve orta ölçekli firmalar ülkedeki üretim maliyetleri, küresel rekabet ve krizin etkilerinin yanı sıra yeni kuşakların da aile işini devam ettirme konusundaki kararsızlıklar nedeniyle başka ülkelere gitme konusunda çalışma yaptıklarını belirtti.
İtalyan hükümetinin şirketlerin ülke dışında faaliyet göstermelerini desteklediğini bildiren Taşkın, "Ancak İtalyanlar şirketin sahibi aile fertlerinin yanı sıra birkaç işçiyle faaliyet gösteren KOBİ oldukları için bir başka ülkede üretim ve işbirliği konusunda cesaretli değiller. Bizim çalışmalarımızın temelinde de onları doğru bilgilendirmek, yatırımlarını ülkemize ve kentimize çekmek, marka ve pazar payı avantajını iş ortakları olarak birlikte değerlendirmek yatıyor. Faaliyet konularına uygun eş şirketler bularak Türk partnerlerle işbirliğinin yanı sıra birlikte Avrupa Birliği Projesi yapma konusunda da çalışıyoruz" dedi.

'Hemen yatırım imkanı'
İtalya'daki temasları sırasında bu ülkedeki firmaların Türkiye'ye nasıl gelecekleri konusunda toplantılar yaptıklarını söyleyen Taşkın, ileriye dönük işbirliği projeleri konuştuklarını belirtti. Taşkın, İzmir'in birçok sektörde uluslararası pazarda rekabet edebilen firmaları, hemen yatırıma başlanılabilecek organize sanayi bölgeleri, nitelikli insan gücü, üniversiteleri, sosyal yaşamı ve iklimiyle Türkiye'nin yatırıma en uygun kenti olduğunu vurguladıklarını kaydetti.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.