Haberler

İzmir ile Ankara'nın arsenikli su kavgası

Tarih: 16 Haziran 2008 Kaynak: Sabah
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden, şehrin içme suyunda normalin üstünde arsenik olduğunu savunan Melih Gökçek'e yanıt geldi: Mesaisini Ankara için harcasın.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in içme suyunda normalin çok üzerinde arsenik bulunduğunu öne süren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e yanıt verdi: "İzmir Büyükşehir Belediyesi, mesaisini ve enerjisini Ankara'nın sorunlarına harcamasını önermektedir.'' Gökçek'in iddialarının hatırlatıldığı yazılı açıklamada şöyle denildi: "İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir halkının sağlığı konusunda, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden çok daha hassas ve titizdir.

14 yıllık belediye başkanı olmasına rağmen kentindeki su krizini bile yönetemeyen, küresel ısınmaya karşı harekete geçme konusunda çok yavaş kalan sayın Gökçek'in bu başarısızlığını örtbas etmek için İzmir'in suyunu hedef alması son derece anlamsız ve yakışıksızdır.'' İZSU laboratuvarında her gün çeşitli noktalardan alınan su numunelerine gerekli analizlerin yapıldığı kaydedilen açıklamada musluklarından akan suyun Tahtalı, Balçova, Halkapınar, Sarnıç, Menemen, Pınarbaşı, Sarıkız ve Göksu gibi farklı yer üstü ve yer altı kaynaklarından geldiği belirtildi.

'Analizler yapılıyor'
Açıklamada özetle şöyle denildi: "Yeraltı ve yerüstü kaynaklarımız, DSİ ile Büyükşehir Belediyesi'nin koordineli çalışmaları ile belirlenen bölgelerden sağlanmaktadır. Yeraltı kaynaklarımızdan bazılarında, zaman zaman yağışa ve mevsime bağlı değişkenlik olabilmektedir. Bu durumlarda ise su kullanıma verilmeden önce, karışım oranları yeniden değerlendirilmektedir."
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.