Haberler

AŞTİ Dikimevi hattına çözüm altı yıldır masada bekliyor

Tarih: 16 Haziran 2008 Kaynak: Hürriyet Yazan: Cengizhan Çatal
Başkent trafiğini rahatlatacak 'taksiler için cep' projesinin altı yıldır masada bekletildiği bildirildi. Projede katkısı olan oda başkanları, taksiler nedeniyle yaşanan sorunların bu projeyle son bulacağını öne sürdü.

Ankara Şoförler Odası Eski Başkanı Ahmet Çiçek ve şimdiki Başkan Ali Ekber Akyol, Dikimevi'nden AŞTİ'ye kadar olan güzergahta taksiler için cep yapılmasını öngören projenin altı yıldır masada beklediğini söyledi.

İki başkan döneminde de kent yönetimi tarafından uygulanmayan projenin özellikle Kızılay'da büyük rahatlama sağlayacağını anlatan eski Başkan Çiçek, "Benim başkanlık zamanımda İl Trafik Komisyonu'yla hazırlanan bu proje şimdi hayata geçirilmiş olsaydı Kızılay'da taksiler nedeniyle yaşanan bir yoğunluk olmayacaktı. Bu proje için tam 6 ay geceli gündüzlü çalışmıştık. Hala neden bu projenin uygulanmadığını anlamıyoruz" dedi.

Hala gelişme yok
Ali Ekber Akyol da kentteki trafik sorunlarının ortadan kalkmasına yardımcı olacak projeyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Proje hazırlandığı zaman ben İl Trafik Komisyonu üyesiydim. Proje hazırlanıp masaya konulanı neredeyse altı yıl oldu. O projenin, kararnamenin altında benim imzam vardı. Kavaklıdere'den Kızılay'a, Tandoğan'a AŞTİ'ye kadar tüm noktaları tek tek gezdik. Ayrıntılı ve somut bir proje hazırladık. Bu proje altı yıldır Büyükşehir Belediye Başkanlığı masasında onay bekliyor. Ancak hala bir gelişme yok. Özellikle Kızılay'da hem diğer sürücülerle hem de polisle yaşanan sürtüşmelerin cepli sistemle son bulacağını umuyoruz. Taksici esnafımıza arkalarından yazılan cezaların bitmesini istiyoruz. Başkent'te taksilerin indirme ve bindirme konusunda bir düzene girmesi artık şarttır. Biz üzerimize düşen görevi fazlasıyla yaptık. Artık kent yöneticilerinden de somut bir adım bekliyoruz. Araç sayısı arttıkça ve önlem alınmadıkça sorunlar daha da büyüyecek."

Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.