Haberler

TOKİ ve GAP İnşaat, İddiaları Reddetti

Tarih: 16 Haziran 2008 Kaynak: Dünya
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Üsküdar-Burhaniye'deki arsa satışı ihalesiyle ilgili iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti. İhaleyi kazanan Çalık Holding bünyesindeki GAP İnşaat da "yöneltilen iddialar kesinlikle gerçek dışı ve asılsızdır'' dedi.

TOKİ'den, bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerdeki iddialarla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, iddiaların gerçek dışı olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

''Haberlere konu olan söz konusu arsada ihale sonrası herhangi bir imar tadilatı yapılmamıştır. Yapılan, ihaleden önce Büyükşehir Belediye Meclisinden geçirilen imar planının prosedür uygulamasıdır. Üçüncü ve son ihaleye tek firmanın katıldığı iddiaları doğru değildir. İhaleye 7 firma katılmış, en uygun ve en yüksek teklif veren, ihaleyi kazanmıştır. Yayınlanan haberlerde belirtildiği gibi dördüncü ihale kesinlikle söz konusu değildir.''

GAP İnşaat da açıklama yaptı
GAP İnşaat'tan yapılan yazılı açıklamada, ''son zamanlarda bazı basın yayın organlarında, TOKİ tarafından ihaleye çıkarılan Üsküdar Burhaniye arazisiyle ilgili olarak gerçek dışı haberlerin yer aldığı'' belirtildi.

''Emlak GYO A.Ş tarafından Üsküdar Burhaniye Arsa Karşılığı Gelir Paylaşımı amacıyla açılan ihaleyi kazanan Çalık Holding bünyesindeki GAP İnşaat'a yöneltilen iddiaların kesinlikle gerçek dışı ve asılsız olduğu'' ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

''Tamamen şeffaf bir ihale olarak sonlanan sürecin seyri aşağıdaki gibi gerçekleşmiştir; Üsküdar Burhaniye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ile ilgili 7 şirketin katılımıyla gerçekleşen bu şeffaf ihale sonucunda şirketimiz, en yüksek teklifi veren firma sıfatıyla ihaleyi kazanmıştır. İddiaların aksine, aslı yukarıdaki gibi gerçekleşen ihale sürecinin tamamlanmasıyla GAP İnşaat, Emlak GYO ile yapmış olduğu 22.08.2007 tarihli sözleşme ile bütünüyle Emlak GYO tarafından talep edilerek belirlenmiş plan notları doğrultusunda mezkur projeyi hayata geçirecektir. Bu çerçevede, gerçeği yansıtmayan iddiaların hedefi yapılan GAP İnşaat'ın sorumluluğu, 'yüklenici' sıfatıyla projeyi hayata geçirmektir. Yüklenici firma olarak GAP İnşaat'ın, projeyle ilgili kamu kurumlarından gerekli izinleri alan ve ihaleyi gerçekleştiren Emlak GYO tarafından öngörülen imar planlarına herhangi bir müdahalesi söz konusu değildir. Şirketimizin manevi şahsiyetine açık ve haksız bir saldırı niteliğindeki bu tarz haberleri ve yorumları kesin bir dille reddediyoruz.''

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.