Haberler

Fen lisesi müteahhidi kayıplara karıştı

Tarih: 16 Haziran 2008 Kaynak: Olay Yazan: Neslihan Özaydın
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ihale edilen yeni fen lisesi binasını yapan müteahhit firma, inşaatı yarım bırakıp ortadan kayboldu. İşi 15 Haziran'a kadar tamamlaması gereken müteahhide yaklaşık 2.5 aydır ulaşılamıyor. Sakalar İnşaat adlı Ankara firmasının, okulun bulunduğu bölgedeki esnaftan alışveriş yaptığı ve para ödemediği de ortaya çıktı.

Bursa'nın gururu olan Ali Osman Sönmez Fen Lisesi, fiziki yetersizlik sıkıntısından yeni binaya taşınarak kurtulacaktı, ancak bu kez de inşaatı yapan müteahhit firma kayıplara karıştı. İhalesi geçtiğimiz yıl eylül ayında yapılan Odunluk mevkiindeki yeni fen lisesi inşaatını, Ankara firması olan Sakalar İnşaat üstlenmişti. İnşaatın pansiyon, eğitim ve spor salonu binalarında temeller atıldı, su basmanları yapıldı, ancak henüz birinci kat çıkılmadan müteahhit ortadan kayboldu. İşçilere ödeme yapmayan firmanın, Odunluk köy bakkalı ve bölgedeki yapı malzemeleri satan esnaf dahil, birçok kişiye borcu olduğu ortaya çıktı. Müteahhitten 70 gündür haber alınamazken, Sakalar İnşaat'ın MEB ile aralarındaki ihtilafı giderdikten sonra inşaata devam edeceği belirtiliyor. Müteahhit firmanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alacağı olduğu ve bu yüzden inşaata devam edemediği de iddialar arasında yeralıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ise konuyla ilgili herhangi bir bilgisi yok. Maliyeti İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) tarafından karşılanan fen lisesi inşaatı tamamlanabilirse, Bursa, 24 derslikli ve yepyeni bir fen lisesine kavuşacak.

Yeni fen lisesi inşaatında yaşanan sorunun faturası ise yine Ali Osman Sönmez Fen Lisesi'ne girmek için yarışan öğrencilere yansıyacak. Okul yönetimi şimdiden eski binanın tadilatı için kaynak arayışına başladı.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.