Haberler

Çorum'da üç boyutlu kent bilgi sistemi hizmete girdi

Tarih: 16 Haziran 2008 Kaynak: Zaman
Çorum Belediyesi, Kent Bilgi Sistemi'yle 'facebook' sitesi benzeri bir paylaşım ortamı oluşturdu. Daha önceki sistemde pasif olan katılımcılar, yeni sistemle sorgulama yaparak Çorum üzerinde üç boyutlu gezinti yapabiliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, kullanıcıların da kayıt girebilecekleri sistemin vatandaşlara bir çok imkan sunduğunu vurguladı. Başkan Atlamaz, sunulacak hizmetleri şöyle açıkladı: "Vatandaşlar kiralık ve satılık ilanlarını, esnaf ve sanayicilerimiz işyeri faaliyetleri bilgilerini 3D sayısal haritalar üzerinde dünya ile paylaşabilecek. Belediye birimleri, kendi bölümüne ait sözel ve harita verisini 3D ortamda, web tabanlı, güncel tutabilecek. Bu sayede veri, kente uygulandığı anda coğrafî bilgi sistemi ile sanal âleme ulaşacaktır. Uydu fotoğrafı üzerine, imar planı istenilen anda görüntülenebilecek ve ada-parsel sorgulamaları ile gayrimenkullere hızlı bir şekilde üç boyutlu harita üzerinde ulaşılabilinecek. İstenilen adres bilgisi sorgulanarak mahalle, cadde, sokak, kapı no bilgileri üç boyutlu harita üzerinde görülecek. Üç boyutlu model üzerinden alan ve mesafe ölçümü ve imar planı altlığında Çorum üzerinde üç boyutlu gezinti yapılabilecek" dedi.

Üç Boyutlu Mezarlık Bilgi Sistemi ile Ulu Mezarlık haritasına ulaşılabileceğini anlatan Atlamaz, "Üç boyutlu Çorum Belediyesi orijinli verileri uluslararası servisler ile entegre yapıda sunulacağından üç boyutlu ortamda sınırsız bilgiye ulaşılacak." ifadelerini kullandı.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.