Haberler

Teknopark, Gaziantep'e ivme kazandıracak

Tarih: 16 Haziran 2008 Kaynak: Zaman
Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci, çalışmalarında sona gelinen Teknopark'ın Gaziantep sanayisine büyük bir ivme kazandıracağını söyledi.

Ekinci, 2005 yılında çalışmalarına başladıkları Teknopark'ta son aşamaya geldiklerini belirterek, Teknopark'ın hizmete girmesiyle kent sanayisinde çok ciddi bir değişim yaşanacağını söyledi. Ekinci, Teknopark'ın Gaziantep'in yanı sıra komşu illere hatta Suriye'ye bile hizmet verebileceğini belirtti. Ekinci, 170 bin metrekare alan üzerinde, 5 bin metrekare kapalı alanda inşa edilen Teknopark binasının tamamlandığını, sanayicilere kiralama aşamasına geldiklerini açıklayarak, "Teknopark'ın resmi açılışını, içerde çalışmalar başladığında yapmak istiyoruz. Üniversitemizdeki tüm öğretim üyeleri burada üzerine düşen görevi yerine getirecek" dedi. Teknopark'ın kuruluş çalışmalarını Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası ve Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte başlattıklarını, mali sorunlar nedeniyle Bilkent Üniversitesi'ni de ortak ettiklerini söyleyen Ekinci, "Finansman sorunumuz yok, çalışmalar hızla sürüyor" dedi. Bilkent Üniversitesi'nin yanı sıra Zürih Teknoloji Üniversitesi ile anlaşmaları bulunduğunu açıklayan Ekinci, "Oradaki şirketler ve öğretim üyeleri buraya gelebileceği gibi bizim öğretim üyeleri ve şirketlerimiz de oraya gidip çalışabilecek" diye konuştu. Ekinci, bu durumun çalışmaların farklılaşmasına katkıda bulunacağını kaydetti. Teknopark'la birlikte tekstil ve gıda sanayisinde çok önemli gelişmelerin olabileceğini söyleyen Ekinci, "Teknopark ayrıca, rekabet edemeyen, para kazanamayan işletmelere de gerekli desteği vererek onların problemlerinin çözülmesi için de önemli bir referans merkezi olacak" şeklinde konuştu.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.