Haberler

İstanbul’un su havzaları için araştırma istemi

Tarih: 17 Haziran 2008 Kaynak: NTVMSNBC
CHP, İstanbul’daki su havzalarının durumu ve su havzaları ile ilgili alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, ve arkadaşları tarafından imzalanarak TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, İstanbul’daki su havzalarının yapılaşma nedeniyle tehdit altında olduğu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ’nin, su havzalarını koruma konusunda yetersiz kaldığı öne sürüldü.

Gerekçede, İSKİ tarafından hazırlanan ve Büyühşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilen İçme Suyu Havzaları Koruma ve Kontrol Yönetmeliği’nin, su havzalarını koruma açısından eksik ve yetersiz olduğu belirtilerek, söz konusu yönetmeliğin koruma alanlarında yapılaşmanın önünü açtığı iddia edildi.

Avrupa Yakasında Sazlıdere ile Alibeyköy, Anadolu Yakasında ise Ömerli ve Elmalı Su Havzalarının kaçak ve aşırı yapılaşma nedeniyle tehdit altında olduğu vurgulanan gerekçede, İSKİ’nin, İstanbul’un içme suyu kaynaklarını korumak amacıyla hazırladığı havza yönetmeliğini dikkate almadan imar planı yapan 20 belediye hakkında, bugüne kadar 68’i imar
planı iptali, 141’i de ruhsat iptali olmak üzere toplam 209 dava açıldığı bildirildi.

Gerekçede, su havzalarının korunması için bilimsel çalışmalara önem verilmesi gerektiği belirtilerek, “Su havzalarının korunması için yapılaşmanın önüne geçilmelidir. Su kaynakları etkin ve verimli bir şekilde kullanılmalıdır. Mevcut su kaynaklarının kirlenmesini engelleyecek yasa ve yönetmeliklerin yapılması ve bunların doğru bir şekilde uygulanması gerekmektedir” denildi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.