Haberler

Turyağ, ay sonunda tamamen taşınıyor

Tarih: 17 Haziran 2008 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Nihat Delibaşı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir Yeni Kent Merkezi Planı olarak belirlediği bölgede bulunan fabrika üretimini bundan sonra Ankara'da yapacak.

Yeni Kent Merkezi Planı kapsamında, Bayraklı'da sahip olduğu fabrika arazisini marina, otel ve alışveriş merkezinden oluşacak bir kompleks inşa etmek üzere Nokta İnşaat Yatırım Turizm ve Sanayi Ticaret A.Ş.'ye satan Türk Henkel, fabrika taşınma işlemlerine başladı.

Türk Henkel İzmir Fabrika Direktörü Dündar Çiftçioğlu, 30 Haziran'da tamamlanacak taşınma işlemlerinin ardından araziyi devredeceklerini belirterek, "İzmir Fabrikası'nı faaliyetlerine devam etmek üzere Ankara Elmadağ'a taşıma kararı çerçevesinde çalışmalarımız devam ediyor. Henkel Grubu'na ait deterjan markaları üretimini bundan böyle Ankara Elmadağ'daki tesislerinde gerçekleştirecek" diye konuştu.

Çiftçioğlu, İzmir fabrikasından 85 kişinin Ankara'ya gitme kararı aldığını ifade ederek, "Şu ana kadar 115 yeni işçi aldık. 85 arkadaşımız da İzmir'den Anraka fabrikamızda çalışmayı kabul etti" dedi.

1916'dan Bu Yana
Çiftçioğlu, Türk Henkel'e ait İzmir fabrikasının 1916 yılından bu yana ürün ve hizmetleriyle birçok ilke imza attığını, bugüne kadar tüm deşarj değerlerini yasal limitlerin altında tutan büyük yatırımlarıyla, çevreye ve İzmir Körfezi'nin doğal güzelliğine saygılı bir yaklaşımla yönetildiğini kaydetti. Çiftçioğlu, "Yıl başından itibaren kademeli olarak gerçekleşen taşınma işlemleri 30 Haziranda son bulacak, hazırlık sürecinin ardından Ankara fabrikasında üretime ise 2008 yazında başlanacak" dile konuştu.

Hayat, Torunlar ve Sur Yapı aldı
İzmir'in 91 yıl önce kurulan ve Türk Henkel'e ait olan Turyağ fabrikasına ait arazi geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Hayat Grubu, Torunlar Grubu ve Sur Yapı'nın ortaklığında kurulan Nokta İnşaat'a satılmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir Yeni Kent Merkezi Planı olarak belirlediği ve kamuoyunda "gökdelenler bölgesi" olarak tanımlanan bölgedeki inşaatın yıl sonunda başlaması planlanıyor.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.