Haberler

İYTE Mimarlık Bölümü'nde Tasarım Stüdyosu Finalleri Jüri ve Sergilerle Tamamlandı

Tarih: 17 Haziran 2008 Yazan: İpek Ek

2007 – 2008 öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte, İYTE Mimarlık Bölümü’nde, tasarım stüdyosu finalleri geniş katılımlı jüri ve sergilerle gerçekleştirildi. 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri projelerini jüri karşısında savunma fırsatı bulurken, 1. sınıf projeleri bir sergi eşliğinde sunuldu. Proje yürütücüleri olarak Yrd.Doç.Dr. Özlem Erkarslan, Yrd.Doç.Dr. Ebru Yılmaz, Yrd.Doç.Dr. Fatma Şenol, Öğr.Gör.Dr. Ela Çil ve Öğr.Gör. Clarissa Ersoy ile Araştırma Görevlileri Nida Özbolat, Özlem Taşkın, Özgü Özkan, Ayşe Çelik, Feray Maden ve İpek Ek'in yer aldığı AR 102 Temel Tasarım Stüdyosu finali, 22 Mayıs Perşembe günü bir proje sergisiyle tamamlandı. Sergi süresince katılımcı hocalardan projeleriyle ilgili eleştiriler alma fırsatı da bulan 1. sınıf öğrencileri, İzmir Kordon ve Fuar'da "Çok Amaçlı Ekran-Strüktür," İYTE Kampüsünde "Öğrenci Toplanma Mekanları için Giriş Saçağı" ile "Üstörtü Tasarımı" ve Gülbahçe Yarımadası'nda "Seyir Terası için Üstörtü" konularını kapsayan projelerini sergilediler.


1. Sınıf Öğrencileri Sergisi

2. sınıf öğrencileri ise, İzmir Yeni Foça'da "İYTE Su Sporları Kulübü" tasarımını kapsayan projelerini jüri karşısında savundular. Proje yürütücüleri olarak Yrd.Doç.Dr. Fehmi Doğan, Yrd.Doç.Dr. Erdem Erten, Öğr.Gör. Kamal Eldin Mohamed ve Öğr.Gör. Okan Yılmaz ile Araştırma Görevlileri Bilgen Boyacıoğlu, Yenal Akgün ve Kader Reyhan'ın yer aldığı AR 202 Mimari Tasarım Stüdyosu final jürisi, 23 Mayıs Cuma günü gerçekleştirildi. Prof.Dr. Zuhal Ulusoy, Öğr.Gör. Michael Edward Young, Ar.Gör. Deniz Dokgöz, mimar Metin Kılıç ve mimar Mehmet Yağcıoğlu ise final jürisinde misafir üye olarak yer aldılar.


2. Sınıf Jürisi

Proje yürütücüleri olarak Doç.Dr. Türkan Özbalta, Yrd.Doç.Dr. Şebnem Yücel Young, Öğr.Gör. Virginia Thompson Couch ile Araştırma Görevlileri Sinem Demirel, Yusuf Yıldız, ve Altuğ Kasalı'nın yer aldığı AR 302 Mimari Tasarım Stüdyosu final jürisi, 26 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirildi. Teması, "Türk Klasik Müziği Merkezi" tasarımını kapsayan ve arazisi İzmir Büyükşehir Belediyesi arkası, Konak meydanına komşu bölgede yer alan projede öğrenciler, ikişerli gruplar halinde çalıştılar. Öğrenciler, programı, sergi mekanları, cafe, satış birimleri, eğitim mekanları, kütüphane, kayıt ve prova odaları ile 200 kişilik bir konser salonunu kapsayan projelerini, Prof.Dr. Gülsüm Baydar, mimar Emre Ulaş ve mimar Serhat Akbay'ın da misafir üye olarak katıldığı jüride savunma fırsatı elde ettiler.


3. Sınıf Jürisi

Arazileri, proje yürütücüleri tarafından, İzmir - Bornova, Karşıyaka ya da Urla olarak belirlenip, öğrencilerin seçimine bırakılan, ve teması "Hastane" olarak belirlenen, 4. sınıf bitirme projesi ise, 28 Mayıs Çarşamba ve 29 Mayıs Perşembe olarak iki günde gerçekleştirildi. Proje yürütücüleri olarak Doç.Dr. Murat Günaydın, Yrd.Doç.Dr. Şeniz Çıkış, Yrd.Doç.Dr. Zeynep Aktüre ve yüksek mimar Aydın Özay ile Araştırma Görevlileri Ahenk Bayık Yılmaz ve Ufuk Ersoy'un yer aldığı AR 402 Mimari Tasarım stüdyosu final jürisinde, Dr. mimar Erdal Kemahlıoğlu, yüksek mimar Semra Uygur ve mimar Metin Kılıç da misafir üye olarak yer aldılar.


4. Sınıf Jürisi

Jüri ve sergi haftası boyunca, birbirlerinin jüri ve sergilerine katılma ve gelen misafir hocalardan kritik alma şansı bulan öğrenciler, böylece önümüzdeki akademik yıla ve mesleklerine aktarabilecekleri deneyimler elde ettmiş oldular.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.