Haberler

Gecekonduya aquapark

Tarih: 17 Haziran 2008 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Özge İpekçioğulları
İlçenin yeni gelişim bölgesindeki 81 konutun yerle bir edileceğini açıklayan Başkan Durak, projenin 6 ay içinde başlatılacağını duyurdu.

Karşıyaka Belediyesi, İzmir'in ikinci su parkını Onur mahallesi yamacına yapmaya hazırlanıyor. İmar planına alınan proje kapsamında 81 gecekondunun yıkılması var; ancak Karşıyaka Belediyesi, buradaki vatandaşları zor durumda bırakmamak için 6 ay sonra çalışmalara başlamayacak.

İzmir Kuzey Çevre Yolu'nun hemen yanında yer alan yamaçlı arsanın doğal yapısının aquaparka uygun olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Ayrıca Karşıyaka merkezde yer kalmadığı için Karşıyaka'nın yeni gelişim bölgesi olan bu yerlere aquaparkı yapmayı kararlaştırdık. İlk olarak imar planına aldık. Sırada 81 gecekondununun yıkımıyla başlayacak inşaat var. Ancak bu işlem 6 ay sonra başlayacak. Çünkü gecekondularda yaşayan vatandaşlarımızı zor durumda bırakmak istemiyoruz" açıklamasında bulundu.

50 Bin Metrekare

Karşıyaka Belediyesi aquaparkı, Onur mahallesi sınırları içinde Ege-Koop Körfez Evleri'nin ön cephesinde bulunan 50 bin metrekare dağlık arazide hayata geçirecek. Arsanın imar planına girmesi için gerekli süreci tamamlayan Karşıyaka Belediyesi, aquapark yapımı için arsada dağınık halde bulunan 81 gecekondunun yıkımının ardından yaklaşık 2.5 milyon YTL'lik yatırım projesi gerçekleştirecek. İzmir'de bulunan bir diğer su parkına Karşıyakalıların gitmekte zorlandığını ve Karşıyaka'nın çehresini değiştirmek için tüm ayrıntıyı düşündüklerini belirten Başkan Cevat Durak, "Çevre Yolu'ndan geçenlerin Karşıyaka'nın güzelliğini görmesi için belediyemize ait olan bu alandaki gecekonduları kaldırıp yeni düzenleme getirmek istedik. Alanı incelediğimizde de arsanın yapısı itibariyle aquaparka uygun olduğunu gördük" dedi.

İki ayda bitecek
Aquaparkın yapımı için bölgenin, imar planına, "su ve kara sporları rekreasyon alanı" olarak işlendiğini ve yasal sürecin tamamlandığını kaydeden Belediye Başkanı Cevat Durak, şu bilgiyi verdi: "Tek sorun, buradaki gecekonduların yıkılması. Aslında yasal olarak bugün dahi yıkabiliriz. Ancak buradaki vatandaşlarımızı zor durumda bırakmamak için araştırmalara girdik. İlk olarak onları güvenli bir şekilde yeni evlerine taşınmalarını sağladıktan sonra inşaata başlayacağız. Tesisi iki ayda bitirip halka açacağız."
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.