Haberler

Bir "Çırpı"da Yapılacak

Tarih: 17 Haziran 2008 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
Başkan Kocaoğlu’nun “Çok amaçlı salon için yer gösterilsin, hemen yapalım” çağrısına yanıt veren Bayındır’a bağlı Çırpı ve Canlı beldelerinde temeller atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı törende ikinci bir çağrı daha yaptı: “Yılbaşı kutlamasını yeni salonlarımızda yapalım.” İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından beldelerin sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılamak üzere projelendirilen çok amaçlı salonlardan ikisinin daha temeli törenle atıldı.

Bayındır’a bağlı Canlı ve Çırpı beldelerindeki törenlere katılan Başkan Aziz Kocaoğlu, inşa edilecek salonların, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanan küçük yerleşimlerin en önemli eksikliklerinden birinin daha giderilmiş olacağını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı, teleskobik tribünlü salonların, 6 ay gibi kısa bir sürede hizmete alınmasının planlandığını da açıklayarak, her iki beldede de salonların yılbaşı kutlamalarına yetiştirilmesini istedi.

Canlı’da gençler spor yapacak
Çok amaçla salonların temel atma törenlerinin ilki Canlı’da düzenlendi. Burada bir konuşma yapan Canlı Belediye Başkanı Fadıl Aka, “Yapılacak salon, belde gençlerinin spor yapmalarına olanak sağlayacak, onları spora yönlendirecektir” dedi. Aka, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandıkları günden itibaren, bağlı bulundukları ilçeden, köylere kadar çok önemli hizmetler aldıklarını belirterek, yapılan tüm çalışmalardan dolayı Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti.

Başkan Kocaoğlu ise “Kıt kaynaklarımızla 57 belediyemizin hepsine eşit bir şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. ‘Kentin en gelişmiş bölgesinde ne varsa, buralarda da olacak’ dedik ve bunu da yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Çırpı’da büyük sevinç
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Canlı Beldesi’ndeki çok amaçlı salonun temelini attıktan sonra Çırpı’ya geçerek buradaki törene katıldı. Çırpı Belediye Başkanı Nazmi Koç, Başkan Kocaoğlu’nun 7-8 ay önce verdiği sözü tutarak beldeye hediye edilecek çok amaçlı salonun temelini attığını belirterek, “Biz Başkanımıza inandık ve güvendik. Söz verdi, ‘yapacağım’ dedi ve şimdi de yapıyor” dedi.

“Çok Amaçlı Salonlar”ın özellikleri
“Akıllı salon” olarak tanımlanan prefabrik yapıdan oluşan salonlarda “açılıp kapanabilen” tribünler sayesinde sahne ve spor salonu iç içe olacak. Hazırlanan mimari projeye göre prefabrik yapıdan oluşacak çok amaçlı salonlar, 1.345 metrekarelik kapalı alana sahip olacak. Spor ve servis alanları olmak üzere iki bölümden oluşan yapının 700 metrekarelik alanında spor salonu yer alacak. Spor salonunda açılıp kapanabilen 168 kişilik teleskopik tribün bulunacak. Spor salonunun diğer bölümünde ise 170 metrekarelik sahne yer alacak. Düğün törenlerinde teleskopik tribünler kapatılarak sahne ve spor salonu birlikte değerlendirilebilecek. Salon ayrıca tiyatro gösterileri ve konserlerde de kullanılabilecek.

Salonlarda ayrıca; duş odası, antrenör odası, bay ve bayan sporcu soyunma odaları, idari birim, bay – bayan wc’ler, 60 metrekarelik hem antrenman hem beceri kursu için kullanılabilecek geniş bir salon, sahneye yakın olan bölümünde ise mutfak yer alıyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.