Haberler

Gençlik Parkı bu yıl açılacak

Tarih: 18 Haziran 2008 Kaynak: Hürriyet
Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gençlik Parkı’ndaki yenileme çalışmalarının bu yıl tamamlanarak yeniden hizmete açılacağını bildirdi.

Gökçek Gençlik Parkı projesinin ihale edildiğini, Cumhuriyet döneminin ilk kentsel parkının daha modern ve kullanışlı bir görünüme kavuşturulması için çalışmalara başlandığını belirtti.

Parktaki sosyal ve kültürel faaliyetlerin artırılacağını, havuzun tarihi dokusu korunarak çevresinin yeniden düzenleneceğini ifade eden Gökçek, alanda gençlik ve kültür merkezi, kapalı otopark, kabul salonu binaları ile kültür, sanat, eğlence merkezlerinin yer alacağını bildirdi. Gökçek, yeşil alanların da artırılacağını, özellikle havuz kenarına çalı, çiçek türü ağaç takviyesi yapılacağını kaydetti.

Nikah salonunun ise revize edilerek hizmete açılacağını belirten Gökçek, Başkentin merkezinde, eskiden olduğu gibi yeniden bir prestij parkı oluşturulacağını, havuz kenarındaki çirkin yapılaşmaların tamamının kaldırılacağını ve buraların restore edileceğini anlattı.

Modern bilim merkezi
Gökçek, çalışmalar kapsamında, parkın opera binası sınırında bulunan ağaçsız bölgede TÜBİTAK ile yapılan çalışmayla Türkiye’nin en modern bilim merkezinin inşa edileceğini, merkezin çatı katında yeme-içme alanı bulunacağını, ayrıca engelliler için faaliyet merkezi ile binanın altında 600 araçlık otopark yer alacağını bildirdi.

Gençlik Aktivite Merkezinin çevresinin camla kaplanacağını belirten Gökçek, Necip Fazıl Kısakürek ve Kemal Sunal Kültür merkezlerinin yıkılarak, aynı isimleri taşıyan yeni merkezler yapılacağını, Muhsin Ertuğrul Açık Hava Tiyatrosu’nun da kapatılarak yeniden yapılacağını ifade etti. Melih Gökçek, şunları kaydetti:

"Gençlik Parkı’nı bu sene yeniden hizmete açıyoruz. Burası, sil baştan yeniden tanzim ediliyor. İnşallah bu sene içinde yeniden hizmete girmiş olacak. İnsanlar iş dönüşü buluşarak, parkta rahatça oturabilecek ve eğlenebilecek. Park, yeni modern görünümüyle gece gündüz açık kalarak, eski hüviyetine kavuşacak.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.