Haberler

Tariş, alışveriş merkezi yatırımına ortak arıyor

Tarih: 19 Haziran 2008 Kaynak: Referans
Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği, İzmir'in en değerli arsalarının bulunduğu Alsancak semtinde Tariş Alsancak Kültür Alışveriş Yaşam ve İş Kompleksi'ni kurmak için harekete geçti. Tariş, İzmir'in turizm ve ticaret merkezi ilan edilen 550 hektarlık alanda kurulacak proje için ortak aramaya başladı.

Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Basri Özçoban, İzmir Hilton Oteli'nde dün düzenlenen basın toplantısında birlik olarak holdingleşme kararı aldıktan sonra çalışmalarının sürdüğünü söyleyerek atıl durumda olan gayrimenkulleri değerlendirmek için harekete geçtiklerini belirtti. Gayrimenkullerle ilgili radikal kararlar aldıklarını ifade eden Özçoban, "İzmir'deki en iyi arsalardan birinin üzerinde bulunan pamuk kombinamızı, iyi gelir getirecek projeye dönüştürdük. 4-5 aylık çalışmanın ardından avan projemizi hazırladık" diye konuştu.

250 milyon YTL'lik proje
Bugüne kadar atıl durumda olan arsaları pek çok yatırımcının satın almak istediğini vurgulayan Özçoban, "Ama biz satmak istemedik. Tariş'in de içinde yer aldığı bir yapılanmayı tercih ettik. Projemizi hazırladık. Şimdi İzmir'e yatırım yapmak isteyen ortakları bekliyoruz. En kısa zamanda temel atmak istiyoruz. Bizim hazırladığımız projenin geliştirilmesi söz konusu olabilir. Tekliflere açığız. 200-250 milyon YTL'lik proje hazırladık. Bu yapacağımız ortaklığa göre değişebilir" dedi.

Özçoban, hazırladıkları proje ile ilgili olarak hem yurtiçinde hem de yurtdışında çeşitli incelemeler yaptıklarını söyledi. Çiğli'de Tariş iplik tesisine ait arsayla ilgili çalışma da yaptıklarını belirten Özçoban, "Bu alanda hastane, üniversite, konut gibi çeşitli yatırımlar için talepler var" dedi.

Proje imar planına uygun
Birliğin hazırladığı avan proje hakkında bilgi veren Tariş Pamuk Birliği'nin İnşaat Müdürü Dilek Demiroğlu ise pamukyağı kombinasının bulunduğu alanın toplam 83 bin 560 metrekare olduğunu söyledi. Arazinin imar planında liman arkası olarak belirtilen bölgede olduğunu belirten Demiroğlu, "Sol tarafta Alsancak Garı ve İzmir Fuarı, sağ tarafında ise imar planı uygulamalarından sonra kültür ve kongre merkezi olacak Sümerbank Tesisleri bulunuyor" dedi.

Bölgenin imar planında turizm-ticaret-kültür planı notunu taşıdığını aktaran Demiroğlu, "Plan notuna göre bu bölgelerde alışveriş merkezi, eğlence yerleri, her tür ticaret ve turizm tesisi ile sadece bir firmaya ait yönetim merkezleri yer alacak. Biz de bu doğrultuda Kültür Alışveriş Yaşam ve İş Kompleksi projemizi hazırladık" dedi.

Bölge İzmir'in Manhattan'ı olacak
Turan ile İzmir Limanı'nın arka kısımlarını kapsayan 550 hektarlık alanda 3. İzmir'in kurulması için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı plan yürürlüğe girerken, bölgede gayrimenkulü olan çok sayıda yatırımcı da harekete geçti. Bölgede Gürel Grubu, Tariş, Orkide Grubu, İş Gayrimenkul Ortaklığı, Doğan Grubu, Nokta İnşaat, Sabancı Holding, Altınbaşak, Megapol İnşaat, Eyilik Grubu, Selçuk Gıda, Özsoy ailesinin yatırım hazırlıkları var.

Tariş'in alışveriş projesi (metrekare)
 - İnşaat Alanı: 159.600
 - Taban Alanı: 20 bin 520
 - Yaşam Merkezi: 24 Kat/74.520
 - Alışveriş Merkezi: 2 Kat/14.400
 - İş Merkezi: 32 Kat/60.880
 - Kültür Merkezi: 4 Kat/10.000
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.