Haberler

A24 Design Studio, ABD’de Fuar Standı Tasarım Ödülü Kazandı

Tarih: 19 Haziran 2008
A24 Design Studio, ABD’de yayımlanan Exhibitor Magazine’in düzenlediği 22. Fuar Standı Tasarım Ödülleri Yarışması'nda Özel Başarı Ödülü kazandı.



1986’dan beri düzenlenmekte olan yarışma, her yıl dünyanın en iyi fuar standı tasarımlarını seçerek ödüllendiriyor. 2008 yılı organizasyonunda 140’ı ABD’den, 35’i ise Almanya, Avustralya, Tayland, Macaristan gibi 12 farklı ülkeden olmak üzere toplam 175 proje yarıştı. Yarışmaya Türkiye’den katılan A24 Design Studio, Yapı 2007 fuarında Seranit için tasarladığı 384 m2'lik stand ile Özel Başarı Ödülü’nün sahibi oldu.

Uluslararası yarışmanın ünlü tasarımcılardan oluşan jüri ekibinde Jonathan Alger (Kurucu Ortak, C&G Partners LLC, New York), Michael Beirut (Ortak, Pentagram, New York) Chris Calori (Başkan, Calori & Vanden-Eynden / Design Consultants, New York), Peter Dixon (Kıdemli Ortak, Kreatif Direktör, Lippincott Mercer, New York), Ron Pompei (Kurucu Ortak, Kreatif Direktör, Pompei A.D., New York), Kevin Szell (Ortak ve Tasarım Direktörü, The Moderns, New York) bulunuyordu.

A24 Design Studio, standı tasarlarken granit ürünlerin modernliğine ve sürekliliğine vurgu yaparak “Geleceği Kaplıyoruz” sloganından yola çıktı. Bu tema üzerinde yapılan beyin fırtınası sonucunda, zaman, gelecek, sonsuzluk, modernlik, süreklilik, geleceğe gitmek, zaman tüneli gibi kavramlara varıldı. Bu soyut konseptler 3 boyutlu hale getirilirken üç temel tasarım elemanı kullanıldı. Bunlardan biri, sonsuzluk sembolünün bir yorumunun yerdeki ve duvarlardaki grafiklerde kullanımı oldu. İkinci tasarım elemanı ise, canlı mekanların birbirinden, asimetrik ölçülerle birbirini tekrar etmekte olan kavisli duvarlarla ayrılması olarak belirlendi ve bu duvarların oluşturduğu koridorun stand içinde geleceğe uzanan bir zaman tüneli oluşturması hedeflendi. Son olarak, standın ana kabuğunun sağa doğru eğimli formu, geleceğe doğru, süreklilik hissini kuvvetlendirmesi amacıyla tasarlandı.



A24 Design Studio, “İzleyiciye İlham Veren Atmosferler Yaratmak” misyonuyla 2004 yılında İstanbul’da üç kardeş (Nalan, Nilgün ve Alptekin Başkır) tarafından kuruldu. Bugüne kadar fuar, perakende, ofis ve event tasarımı konularında Türkiye’nin önde gelen firmaları için hem yurtiçinde hem de yurtdışında (ABD, İtalya, Fransa, Rusya, Almanya, İngiltere, Dubai vb.) çalışmalar yürüten tasarım stüdyosu, ve uluslararası ve çok yönlü olmayı amaçlıyor.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.