Haberler

Gecekonduya su parkı

Tarih: 20 Haziran 2008 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Özge İpekçioğulları
Başkan Cevat Durak, 81 kaçak yapıyı yıkacaklarını, ancak oradaki insanları zor duruma düşürmemek için projeye 6 ay sonra başlayacaklarını duyurdu.

Karşıyaka Belediyesi, İzmir'in ikinci su parkını Onur mahallesi yamacına yapmaya hazırlanıyor. İmar planına alınan proje kapsamında 81 gecekondu yıkılacak.

Onur mahallesindeki 81 kaçak yapıda oturan vatandaşları zor duruma düşürmemek için 6 aylık süreçte projenin altyapısını oluşturacak. Vatandaşlar evlerinden çıkarılacak ve yıkım gerçekleştikten sonra da su parkının inşaatına başlanacak. 

Yapısı Uygun
İzmir Kuzey Çevre Yolu'nun hemen yanında yer alan yamaçlı arsayı, su parkı için son derece uygun olan doğal yapısı nedeniyle tercih ettiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, proje hakkında şu bilgileri verdi: "Karşıyaka'nın merkezinde yer kalmadı. İlçemizin yeni gelişim bölgesi olan Onur mahallesine su parkı yapmaya karar verdik. Projeyi önce imar planına aldık. Şimdi sıra 81 kaçak yapının yıkılmasına geldi. Dağınık halde bulunan kaçak yapıları yıktıktan sonra inşaata başlayacağız. Oradaki vatandaşlarımızı zor durumda bırakmak istemiyoruz. Gereken önlemleri aldıktan sonra kolları sıvayacağız."

Karşıyaka Belediyesi, su parkı projesini, Onur mahallesi sınırları içinde Ege-Koop Körfez Evleri'nin ön cephesinde bulunan 50 bin metrekare dağlık arazide hayata geçirecek. Arsanın imar planına girmesi için gerekli süreci tamamlayan belediye, su parkı için 2.5 milyon YTL'lik yatırım gerçekleştirecek. İzmir'de bulunan su parkına Karşıyakalıların gitmekte zorlandığını ve Karşıyaka'nın çehresini değiştirmek için tüm ayrıntıyı düşündüklerini belirten Başkan Cevat Durak, "Çevre yolundan geçenlerin Karşıyaka'nın güzelliğini görmesi için belediyemize ait olan bu alandaki gecekonduları kaldırıp yerine düzenleme getirmek istedik. İmar planına o bölgeyi, su ve kara sporları rekreasyon alanı olarak işledik. Yasal olarak gecekonduları hemen yıkabiliriz. Fakat bu çok ağır bir darbe olur. Güvenli bir şekilde oradaki insanlarımızı yeni evlerine taşıdıktan sonra su parkını yapmaya başlayacağız ve iki ay içerisinde de hizmete açacağız" diye konuştu.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.