Haberler

GAP-Trabzon demiryolu şart

Tarih: 20 Haziran 2008 Kaynak: Yeni Şafak
MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Cevahir, GAP eylem planının amacına ulaşabilmesi için, GAP-Trabzon demiryolunun kurulması gerektiğini söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), GAP-Trabzon demiryolunun kurulması için harekete geçti. Trabzon, Diyarbakır, Malatya, Kahramanmaraş, Elazığ, Erzurum ve Şanlıurfa şube başkanları, Trabzon ile GAP illeri arasında demiryolu kurulması için protokol imza-ladılar. Şube başkanlarının katılımı ve Trabzon Şubesi'nin organizasyonuyla düzenlenen basın toplantısında konuşan MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Cevahir, şubelerinin müşterek çalışmaları sonucunda, Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin gelişmesine yönelik olarak ortaya projeler konduğunu söyledi.

Buluşma noktası olacak
Cevahir, GAP-Trabzon, Trabzon-Sarp Demiryolu Bağlantısı Projesi'nin, Türkiye'yi bölgesinde daha etkin bir güç haline getirecek son derece hassas bir proje olduğunu belirterek, "Enerji kaynaklarının geçiş noktasında olan bölgemiz, bir anlamda Doğu ile Batı arasında bir buluşma noktası, bir kavşak haline gelecektir. Bu da, GAP Eylem Planı'nın gerçekleştirilmesi ve bu bölgelerin dünya pazarlarına açılmaları için de son derece önemli bir adım olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin olmazsa olmazı
GAP'ın amacına tam olarak ulaşmasının, GAP ile Trabzon arasında kurulacak demir yolu bağlantısıyla mümkün olduğunu dile getiren Cevahir, "Bu hat Türkiye'nin olmazsa olmazları arasında bulunmalıdır" ifadelerine yer verdi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.