Haberler

Osmangazi, 'Bir Türk Başkenti Bursa' ile tarihe ışık tutuyor

Tarih: 20 Haziran 2008 Kaynak: Yeni Şafak
Fransız arkeolog ve mimar Albert Gabriel'in "Bir Türk Başkenti-Bursa" kitabı, Osmangazi Belediyesi'nce Türkçe'ye kazandırıldı. Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa tarihine ışık tutacak eseri kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Bursa'nın, başta mimari olmak üzere sosyal ve kültürel yönlerini anlatan kaynak eserlerden biri olan Albert Gabriel'in "Bir Türk Başkenti-Bursa" kitabı, Osmangazi Belediyesi'nce Türkçe'ye kazandırıldı.

Prof. Dr. Aykut Kazancıgil başkanlığındaki bir ekip tarafından Türkçe'ye çevrilen kitap, hem edebiyat dünyamıza hem de Bursa belgeliğine önemli bir katkı olacak. Kitabın tanıtımı için düzenlenen tören öncesi, ünlü tarihçi ve yazarların katılacağı toplantı yapılacak. Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Metin Sözen, Prof. Dr. Aykut Kazancıgil, Mustafa Armağan, Beşir Ayvazoğlu ve Doç. Dr. Hamit Er'in konuşmacı olarak katılacağı söyleşi ve tanıtım toplantısı, Osmangazi Belediyesi'nce restore edilen tarihi Ördekli Hamamı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa belgeliğine Albert Gabriel'in "Bir Türk Başkenti-Bursa" adlı eserinin kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Altepe, "Bursa hakkında eser vermiş onlarca seyyah, onlarca yazar var. Bu eserleri günümüze kazandırmak amacındayız. Fransız arkeolog ve mimar Albert Gabriel'in kitabı bu eserler arasında en önemlilerinden biridir. Yıllardır çeşitli tarih kitaplarında kaynak olarak gösterilen kitap ilk kez Türkçe'ye kazandırılıyor. Albert Gabriel için Bursa herhangi bir yer değildir. Kendisi Anadolu'da birçok kenti gezmiş olmasına rağmen sadece Bursa ile ilgili bu kadar ayrıntılı bir çalışma yapmıştır" dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.