Haberler

ANAP Alışveriş Merkezi

Tarih: 20 Haziran 2008 Kaynak: Milliyet Yazan: Aydın Hasan

Hazine yardımı alamadığı için sıkıntı yaşayan ANAP, arsasına sahip olduğu genel merkez binasının yerine yap-işlet-devret modeliyle bir alışveriş merkezi inşa ederek mali kaynak yaratmak için düğmeye bastı.

ANAP Genel Merkezi binası yıkılarak, partinin mülkiyetinde bulunan arsa üzerinde yap-işlet-devret modeliyle bir alışveriş merkezinin inşa edilmesi planlanıyor.

ANAP’ın önceki gün yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Hazine yardımı alamadığı için sıkıntı içinde olan partinin mali sorunları da değerlendirildi. Toplantıda, mali kaynak yaratmak için bölgede alışveriş merkezlerinin son yıllarda yoğunlaşması nedeniyle arsa değeri yükselen genel merkez binasının değerlendirilmesi yönünde karar alındı.

Bu çerçevede, MKYK üyesi Oltan Sungurlu’nun başkanlığında, proje ve teklifleri değerlendirmek üzere bir heyet oluşturuldu.

Yap-işlet-devret
ANAP Genel Başkan Yardımcısı Esat Bütün, şu bilgileri verdi: “1989’da merhum Turgut Özal tarafından açılışı yapılan genel merkez binamızın bulunduğu arsa, dört yol ağzında kalıyor. Bölgenin alışveriş merkezi bölgesi haline gelmesi nedeniyle arsa değerlendi. 13 bin 600 metrekarelik arsa üzerinde, toplam 40 bin metrekare inşaat izni var. Bizim tercihimiz, yap-işlet-devret modeli.Bir girişimci, bu arsa üzerinde bir alışveriş ve iş merkezi veya başka bir proje de olabilir, inşaatta bulunsun. Bize her yıl belirli bir kira ödesin. Ayrıca, maliyet ve kar hesabını da yapıp mesela 8 veya 10 yıl sonra da binayı bize devretsin. Biz bu yolla hem her yıl belirli bir gelire sahip olmuş oluruz hem de mülkümüzü kaybetmeyiz. Bizim için ekonomik özgürlük çok önemli.”

MKYK toplantısında, ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu’nun daha önce yaptığı 28 Haziran’da olağanüstü kongre yapılması önerisi de ele alındı. MKYK, oy birliğiyle olağanüstü kongreye gerek olmadığı kararını aldı.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, daha önce olağanüstü kongrede genel başkanlığa aday olacağını açıklamış, Semra Özal da ANAP’a yeniden üye olmuştu.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.