Haberler

Tekfen-Oz ve Rönesans'tan 250 milyon $'lık emlak yatırımı

Tarih: 23 Haziran 2008 Kaynak: Hürriyet
Tekfen-Oz ve Rönesans Alışveriş Merkezleri, İzmir'in ticaret ve sosyal hayatını canlandıracak 250 milyon dolarlık yatırım için anlaşmaya vardı.

Lüks konut, ofis ve alışveriş merkezinden oluşacak, tek proje altında yapılan çok fonksiyonlu yapısı ve 200 bin metre karelik inşaat alanıyla İzmir'in en kapsamlı emlak geliştirme projesi olarak nitelenen kompleksin inşaatına 2009'un ilk çeyreğinde başlanması ve 2010 yılının son çeyreğinde de projenin tamamlanması planlanıyor.

Proje, Tekfen-Oz Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erktin, Rönesans Alışveriş Merkezleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ve Rönesans Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özgümüş'ün katıldığı bir toplantıyla tanıtıldı.

Rönesans Alışveriş Merkezleri Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Türkiye'de özellikle alışveriş merkezlerine odaklandıklarını, İzmir'deki projenin de bunlardan biri olduğunu belirterek, 'en'lere imza atmış iki şirketin yaptığı işbirliğinin önemini vurguladı. Bu işbirliğinin pek çok şirkete örnek olabileceğini dile getiren Ilıcak, "Bu, arkasının da geleceğine inandığımız bir ortaklık" dedi.

Ilıcak, bir soru üzerine, projenin İzmir'in kalbinde yer alacağını, hem Ankara çevre yolunun cephesinde oluşu hem de Karşıyaka ve Bornova'ya 15 dakika uzaklıkta bulunması nedeniyle şehrin en cazip noktalarından biri haline geleceğini söyledi.

"Bulunduğumuz nokta İzmir'e yeni bir merkez yaratıyor" diyen Ilıcak, depo ve sanayi kuruluşlarının ağırlıkta olduğu bu bölgenin kısa zamanda İstanbul 4'üncü Levent'e benzeyen bir bölge haline geleceğini aktardı. Ilıcak, bu bölgede gerçekleştirilen birinci veya ikinci proje olduklarını ifade ederek, "Önümüzdeki dönemde burada pek çok projenin ortaya çıkacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

"İhtiyaç anlamında azalma olacağını düşünmüyoruz"
Tekfen-Oz Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erktin, kriz beklentilerinin projelerini nasıl etkileyeceği sorusunu şöyle yanıtladı: "Politik gelişmeler ne olursa olsun Türkiye'nin kazandığı bir ivme var. İhtiyaç anlamında azalma olacağını düşünmüyoruz. İhtiyacın talebe dönüşmemesi sorunu zaman zaman ortaya çıkıyor ama o da kısa sürede çözülüyor. Tekfen Tower'ı yaptığımızda kriz yıllarıydı. Bitirdiğimizde kimse böyle bir iş yapmamıştı. Tek olduk ve rahat ettik. Bu, uzun soluklu bir proje. Bir kriz gelir, öteki geçer, bizim projemiz yoluna devam eder."

Rönesans Yönetim Kurulu üyesi Murat Özgümüş, projeyle ilgili farklı alternatifler üzerinde çalışıldığını, proje sonuçlandığında Türkiye'de çok ses getiren, kendine has bir proje olacağını dile getirdi.

İzmir'in en büyük emlak geliştirme projesi
Verilen bilgiye göre, Alsancak Limanı, Bayraklı Vapur İskelesi arkası, Konak ve Karşıyaka yollarının kesişme noktası ile Çınarlı metro istasyonu karşısında bulunan ve "İzmir'in iki yakasını bir araya getirecek" proje olarak tanımlanan projede iki şirketin yüzde 50-50 ortaklık payı bulunuyor. Proje kapsamında yaklaşık 5 bin kişinin istihdam edilmesi, yılda 12 milyon kişinin kompleksi ziyaret etmesi bekleniyor. 250 milyon dolarlık proje değerine sahip kompleks, İzmir'in en büyük emlak geliştirme projesi olarak değerlendiriliyor. Proje kapsamında İzmirliler alışverişin dışında ofisten eve, sinema ve kültür-sanat etkinliklerinden cafe ve restoranlara kadar tüm aradıklarını tek çatı altında bulabilecek. Mimari yapısı Ege'nin yaşam kültürüne uygun olarak kurgulanan projede açık hava mekanları etkin bir şekilde kullanılırken, geniş terasları ve deniz manzaralı alanlarıyla İzmir halkına Kordon'a alternatif ferah bir yaşam alanı sunacak. Rusya'nın ve Türkiye'nin en büyük ikinci şirketi olan Rönesans İnşaat, iştiraki olan Rönesans Alışveriş Merkezleri ile 2010 yılına kadar 3 milyar euroluk yatırımla Türkiye'nin 22 ilinde toplam 25 adet AVM'yi hayata geçirmeyi hedefliyor.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.