Haberler

Doğal gaz gelince ikinci ev olmaktan birinciliğe yükseldi

Tarih: 23 Haziran 2008 Kaynak: Hürriyet Yazan: Mehtap Özcan

Konut sektöründe butik projeleri ile tanınan Yacon İnşaat 2004 yılında İzmit’in Derbent bölgesinde başladığı Karlı Vadi Projesi için 5 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdi. Henüz temel aşamasında yüzde 30’u, bugün ise yüzde 80’i satılan projede yer alan müstakil evler, İzmit ve İstanbullular tarafından ikinci ev olarak tercih ediliyor. Dört mevsim haftasonu keyfi yaşamak isteyenlere özel tasarlanan proje, doğanın içinde bünyesinde özel bir sosyal kulüp bulunduruyor.

Bölgeye doğalgazın gelmesiyle birlikte Karlı Vadi projesine ilgi artarken, bu da İzmit bölgesinde yaşayanların bu projeyi ikinci ev değil, birinci ev olarak tercih etmelerini sağladı. Karlı Vadi Konakları’nda oturanların yüzde 25’ini İzmit bölgesinde çalışan üst düzey yöneticiler ve şirket sahipleri oluştururken, projede konut fiyatları ise 210 bin YTL ile 360 bin YTL arasında değişiyor. Ayrıca, projeye İngilizler başta olmak üzere yabancılarda ilgi gösterirken, iki konak İngilizler’e satılmış.

Etrafı ağaçlarla çevrili
Toplam 20 bin metrekare alan üzerine kurulu Karlı Vadi’de 40 adet konak bulunuyor. 30’u dubleks, 10’u tripleks olan konakların büyüklükleri, 124 metrekare ve 191 metrekare arasında değişiyor. Denizden yüksekliği 250 metre olan Karlı Vadi Konakları’nın etrafı kayın, kestane, çam ve meyve ağaçları ile çevrili bulunuyor. İstanbul’a en yakın kayak merkezi Kartepe’ye 8 kilometre uzaklıkta olan konaklar, Sapanca Gölü’ndeki su kayağına ise 4 kilometre mesafede yer alıyor. Sadece konak sahiplerine özel olan Kulüp Karlı Vadi, 4 bin metrekare açık, 400 metrekare kapalı alana sahip. Kulübün açık alanında yüzme havuzu, güneşlenme terasları, tenis, basketbol ve mini futbol sahaları yer alıyor. Kulüp Karlı Vadi’nin 400 metrekarelik kapalı alanında yer alan fitness, sinema salonu, masaj odası, buhar odası, sauna, ısıtmalı kapalı havuz ve cafe-bar da konak sahiplerine dört mevsimin keyfini doyasıya yaşayacakları bir ortam yaratıyor.

Karlı Vadi Konakları’nda kullanılan özel yalıtım sistemleri, evlerin kısa sürede ısınmasını sağlıyor. Yalıtım özellikleriyle sakinlerine konfor sunan projedeki konutların dış duvarlarında 25 santimetre kalınlığında gaz beton kullanılmış. Sıva sonrası su ve ısı yalıtımı yapılan binalar, karbon takviyeli ısı yalıtım levhaları ile mantolandı. Sıva çatlamalarını önlemek için alkali dayanımlı cam elyafı donatı filesi ilk sıvanın üzerine çekilirken, ikinci kat sıvayla da ısı yalıtımı tamamlanmış. Tüm bu işlemler sonucunda yaz aylarında serin kalan, kış aylarında kolayca ısınan ve ısısını 0 derecede 14 saatte en fazla 3 derece kaybeden konutlar üretildi.

Teleferik değer kazandıracak
Yacon İnşaat Genel Müdürü Kürşat Yaşar, İzmit’te sanayinin hızla gelişmesine bağlı olarak, hızlı bir yapılaşma da yaşandığını belirtirken, "Ancak bu hız çarpık kentleşme, altyapı ve ulaşım sorunları ile hava kirliliği gibi sorunları beraberinde getiriyor. Yacon İnşaat olarak, Karlı Vadi Konakları projesini oluştururken İzmit’in mevcut durumunu analiz ettik ve sakinlerimizin doğanın içinde maksimum konfor bulabilecekleri mekanlar yaratma hedefiyle yola çıktık. Yakın zamanda Kartepe’ye ulaşacak teleferiğin bitmesiyle Karlı Vadi çok daha fazla değer kazanacak" dedi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.