Haberler

İzmir Fuarı'nın ana teması küresel ısınma

Tarih: 23 Haziran 2008 Kaynak: Referans
Bu yıl 22-31 Ağustos 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan 77. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın ana teması küresel ısınma ve iklim değişikliği olarak belirlendi.

İzfaş'tan yapılan açıklamada, bu yaz İzmir'in her yerinde, kutuplarda yetişen bir kaktüs ve ona şaşkınlıkla bakan pengueni gösteren afişlerin asılacağı belirtildi. Fuarda bu doğrultuda, küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle mücadele eden, su ve enerji tasarrufu, yeşil enerji ve yeşil sanayi ürünlerini esas alarak üretim yapan firma ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerine öncelik verilecek. Düzenlenecek toplantı, panel ve forumlarda küresel ısınmayla mücadele yöntemleri üzerinde durulacak.

Onur konuğu ülke Küba
"Yaşam Yok Mu Oluyor?", "Dünyaya Ne Yaptık?", "Tehlikeli İlişkiler" ve "Birlikte Kurtaralım" başlığını taşıyacak etkinliklerde, küresel ısınma konusunda öncü ve uzman isimler İzmir'e gelerek, görüşlerini paylaşacak. Kamu kurumlarından sanayi tesislerine tüm kuruluşlarda alınacak tedbirlerin yanısıra bireysel mücadele ve koruma yöntemleri üzerinde durulurken; çevre bilinci ve duyarlılığı uygulamalı yöntemlerle artırılacak. 77. İEF'de geri dönüşüme uygun, çevreye zarar vermeyen yeni nesil teknoloji ve buluşlar da sergilenecek.

İEF'nin bu yılki onur konuğu ülkesi Küba, onur konuğu şehri Karabük, partner ili ise Amasya olarak belirlendi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.