Haberler

Gökçek: Yeşil alanda Ankara'nın rakibi yok

Tarih: 23 Haziran 2008 Kaynak: Hürriyet
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yeşil alan konusunda Ankara’nın rakibi olmadığını savunarak, "Bozkır olmasına ve su sıkıntısına rağmen aldığımız önlemlerle yeşili koruyoruz" dedi.

Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi Başkanlığınca düzenlenen bahçıvanlık kursunu başarıyla bitiren kursiyerlerin sertifika törenine katıldı. Melih Gökçek, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en yeşil kentinin Ankara olduğunu savundu.

Göreve başladığında nüfusu 2 milyon civarında olan Ankara’da kişi başına 2 metrekare yeşil alan düştüğünü belirten Gökçek, bugün itibariyle nüfusun artmasına karşın kişi başına 15 metrekare yeşil alan düştüğünü söyledi.

Suyla ilgili tartışmalara da değinen Gökçek, arsenik iddialarının halkın paniklemesine yol açtığını söyledi. Gökçek, suyun arıtıldığını ve sağlık açısından sorunsuz hale getirildiğini ifade ederek, "CHP benimle ilgili soru önergesi verdi. Hakettiler, ben de İzmir’i gündeme getirdim. İzmir’de çeşmeden akan sudaki arsenik 38-40 civarında" dedi.

Gökçek, kendi evinde musluk suyu içtiğini yineleyerek, "Yemin edersem başım ağrımasın diye her sabah evimden su içmeden çıkmıyorum. Akşamları yatmadan önce aldığım ilaçları da musluk suyuyla içiyorum. Suda endişe yok" dedi.

Şimdiki hedeflerinin kanalizasyon suyunu arıtıp, mikrobunu sıfıra indirerek, yeşilin sulanmasında kullanılması olduğunu belirten Gökçek, Ankara’yı beton yığını olmaktan çıkaracaklarını söyledi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar da geleceğin eğitimle şekillendirileceğini belirterek, eğitim olmayan hiçbir branşta başarı sağlanamayacağını kaydetti. Duyar, "Kendi mesleğinde uzman kadrolar yetiştirerek, geleceği daha güzel inşa edeceğiz" dedi.

Sertifikalar Gökçek’ten
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eşi Nevin Gökçek ve Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar’la birlikte bahçıvanlık kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikalarını dağıttı.
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.