Haberler

Türkiye yanıyor

Tarih: 23 Haziran 2008 Kaynak: Cumhuriyet Yazan: Gürsu Kunt, Mehmet Celen
Eceabat-Gelibolu karayolu üzerinde etkili olan orman yangını kontrol altına alınmasına karşın yeterli güvenlik çemberi oluşturulmaması nedeniyle yeniden büyüdü. 200 hektar alanın zarar gördüğü olayda Orman Bölge Müdürlüğ’nün ihmali bulunduğu öne sürüldü. Antalya’da Gaziler Köyü ormanlık alanı ile Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl Beldesi’nin Karaveliler mevkiinde de dün yangın çıktı.

Eceabat’a bağlı Yalova köyü sınırlarında geçen çarşamba günü başlayan yangın, önceki gün kontrol altına alınmıştı. Ancak soğutma çalışmaları ve güvenlik çemberi oluşturulmasında yetersiz kalınması nedeniyle önceki akşam saatlerinde Ilgardere köyü yakınlarında alevler yeniden parladı. Lodosun da etkisiyle şiddetini arttıran yangına, THK’den kiralanan uçaklar yetersiz kalınca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden uçak yardımı istendi. Bu arada Tekirdağ, Edirne ve Bursa’dan da takviye ekipler yola çıkarıldı. Cennet Koy, Maden Adası ve Karayolları Kampı bölgelerini tehdit eden yangına 6 uçak, 1 helikopter, 75 arozöz, 12 iş makinesi ve 375 yangın işçisinin yanı sıra 2. Kolordu’ya bağlı birliklerle müdahale edildi.

Etkisini önceki gece de sürdüren yangın nedeniyle Eceabat-Gelibolu karayolu taşıt trafiğine 15 saat kapalı tutuldu. Yazlıklar bölgesinde bulunan yurttaşlar da evlerini terk etti. Yangın dün sabah saatlerinde havadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alınabilirken, 100 hektarı ormanlık olmak üzere toplam 200 hektar kül oldu. Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, yangını başlattığı öne sürülen 2 kişinin nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandığını söyledi.

Antalya’da Üç Yangın
Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesindeki Göynük Kanyonu’nda geçen çarşamba günü başlayan yangın kontrol altına alınırken dün Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl Beldesi’nin Karaveliler mevkiinde yangın çıktı. Manavgat’ta rüzgârın ve bölgedeki bitki örtüsünün özelliği nedeniyle hızla yayılan yangın dolayısıyla bölgedeki yerleşim yerlerinde yaşayanlar tahliye edildi. 10 hektarlık alanın zarar gördüğü yangına, 13 arozöz, 5 uçak, 2 helikopter, 3 dozerle müdahale edildi. Yangının hızının akşam saatlerinde kesilmesinin ardından bölgedeki tahliye işlemleri durduruldu. Yetkililer, yangını kontrol altına almak için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Antalya’ya bağlı Gaziler köyü yakınlarındaki ormanlık alanda da yangın çıktı.

Antalya Orman Bölge Müdürü Recep Kaşan, yaşlı ağaçların için için yanmasının uzun sürdüğünü, yangının 3-4 gün daha devam edebileceğini söyledi.
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.