Haberler

Emlak fiyatları en geç 1.5 yıl içinde patlayacak

Tarih: 23 Haziran 2008 Kaynak: Akşam
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, gayrimenkul piyasasının en erken 8 ay, en geç 1,5 yıl içinde açılmasının beklendiğini, bu sürenin sonunda da fiyatlarda patlama yaşanacağını belirtti. TOKİ’nin, Diyarbakır’da inşa ettiği toplu konutlarda incelemelerde bulunan Bayraktar, basın mensuplarıyla bir süre sohbet ederek, soruları yanıtladı. Halen 81 vilayette ve 431 ilçede faaliyette olduklarını bildiren TOKİ Başkanı, sadece İstanbul’da 110, Ankara’da ise 40 şantiyeleri bulunduğuna işaret etti. Bayraktar, TOKİ’nin mali tablolarına ilişkin de şu bilgileri verdi:

“8 milyar YTL alacak portföyümüz var. 4 milyar YTL’lik malımız, yani arsa konut ve işyerimiz var. Ama sıcak paramız yok. Bir yerde istihkam köprüsüne ihtiyacımız var. Ayda 350 milyon YTL rutin akarımız var ama ayda 650 milyon YTL ödeme yapıyoruz. Sıkıntılarla boğuşuyoruz. Buna can dayanmaz. 

İndirim Tekrarlanabilir
Bu tip para sıkıntımız var. Ama bugüne kadar geldik. Son dönemdeki peşin ödemeli indirim kampanyasından 350 milyon YTL geldi. Borcumuz yok gibi. Yeni doğmuş çocuğa anası nasıl sarılırsa, biz de çocuğumuza sarılıp onunla yatıp kalkıyoruz. İşin dertlisiyiz. Elde çanta geziyoruz, çanta beyazdı kahrından karardı.” İndirim kampanyasına 1600’ü son gün olmak üzere toplam 10 bin kişinin müracaat ettiğini de belirten TOKİ Başkanı, “Ancak 5-6 ay sonra belki 2009’un başlarında yeni bir indirim kampanyası yapabiliriz’’ diye konuştu.

TOKİ artık marka
TOKİ Başkanı Bayraktar, çeşitli ülkelerin kendilerini örnek aldığını da ifade etti. Cezayir, Tunus gibi ülkelerde kendilerini model alan kuruluşlara ‘’Cezayir’in TOKİ’si, Tunus’un TOKİ’si’’ denildiğini anlatan Bayraktar, birçok ülkenin ise TOKİ’ye ‘’beraber iş yapalım’’ teklifinde bulunduğunu kaydetti.

Seyrantepe iptal edilebilir
Erdoğan Bayraktar, Galatasaray Kulübü için Seyrantepe projesindeki sorunların devam ettiğini söyledi. Bayraktar, projedeki yüklenici firmanın (Eren Talu Mimarlık) programa uymadığını, işin programa göre yürümediğini belirterek ihalenin Temmuz sonlarında iptal edilebileceğini dile getirdi.
Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.