Haberler

Metro hattı Sabiha Gökçen Havaalanına kadar uzatılıyor

Tarih: 23 Haziran 2008 Kaynak: Dünya
Üsküdar-Çekmeköy arasında yer alan ve inşaat ihalesi aşamasında olan metro hattı, Sultanbeyli üzerinden Sabiha Gökçen Havaalanına kadar uzatılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ulaşım sorunlarını çözmek için yapılan yatırımlar kapsamında kentin Anadolu yakası için yeni metro hatları projelendirildi.

Bu kapsamda, inşaat ihalesi aşamasında olan Üsküdar-Çekmeköy metro hattının, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla Sultanbeyli üzerinden Sabiha Gökçen Havaalanına uzatılması planlandı.

Topbaş, Sultanbeyli'de vatandaşlarla sohbet ederken yaptığı değerlendirmede, "İlk defa burada açıklıyorum. Metro geçecek buradan, metro... Bu, başkalarının hayal edemeyeceği, düşünemeyeceği bir proje. İnşallah bunun çalışmalarını da başlattık" dedi.

Kentteki diğer metro hattı çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Topbaş, Kadıköy-Kartal hattı, Ayazağa metrosu ve Üsküdar-Ümraniye-Altunizade-Tepeüstü hattı için Fransız Kalkınma Bankası ve Avrupa Yatırım Bankası ile 2.6 milyar dolarlık kredi anlaşması yaptıklarını aktardı.

Bu anlaşmaların 700 milyon avroluk bölümünün, Üsküdar-Ümraniye-Altunizade-Tepeüstü hattı için Avrupa Yatırım Bankası ile yapıldığını ifade eden Topbaş, "İlk defa Avrupa Birliği dışında bir belediyeye bunu veriyorlar" şeklinde konuştu.

Topbaş, söz konusu anlaşmalardaki tutara dikkati çekerek, "Toplamı 1 milyar 571 milyon Avro. Yani 2.6 milyar dolar. Bu ülke 1 milyar dolar için neredeyse savaşa girecekti. Sadece benim imzamla, hazine garantisi olmadan, başkan imzasıyla bu kredi bu şehre verildi. Bu çok önemli" ifadesini kullandı.

Açıklamaya göre, kentte çeşitli alanlarda yer alan toplam 61,6 kilometre uzunluğunda ve 375 bin kişi kapasiteli raylı sistem inşaat aşamasında bulunuyor.
Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.