Haberler

Silivri İstanbul’un çekim merkezi oluyor

Tarih: 23 Haziran 2008 Kaynak: Türkiye Yazan: Ziya Sandıkçıoğlu
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, yapılan yatırımlarla birlikte ilçenin önemli bir cazibe merkezi haline geldiğini söyledi. Silivri Sanayici ve İş adamları Derneği’nin (SİAD) toplantısına konuk olan Başkan Turan; ilçedeki sanayi bölgesi planını göreve başladıkları yıl onaylattırdıklarını hatırlattı. Başkan Turan şunları söyledi: “Silivri; havaalanı, ticaret alanları, sağlık alanları ve üniversitelerle birlikte çok ciddi bir çekim merkezi haline geliyor. Sadece Silivri Belediyesi sınırları değil, beldelerimizin olduğu bölgeler de İstanbul’un yeni gelişim alanları oluyor. Geçmişte su havzasının içindeki yerleşim yerlerinde nüfusla ilgili çok ciddi akışlar meydana gelmiştir. İstanbul’u besleyen su kaynaklarının olduğu bölgelerde böyle olmuş. Bu açıdan bakıldığında İstanbul’un yeni gelişim alanının Silivri olduğunu görüyoruz.”

Metro ihtiyacı
“İstanbul’u sadece metropole, ana çekirdeğe sıkıştırmak yerine, daha rahat ve geniş bir açılımla yaymak gerekiyor” diyen Başkan Turan şöyle devam etti:

“Buradaki altyapı ve ulaşım ile ilgili problemleri çözmek gerekir. Çözdükten sonra ticarî ve kültürel çekimin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Silivri’ye kadar metronun gelmesinin de ana sebeplerinden biri bu. Yani Silivri’de yaşayan bir kişi İstanbul’da çalışıyorsa, sabah metrosuna binecek, gazete ve kitap okuyarak İstanbul’a gidecek. İstanbul’u tek merkezlilikten kurtarmak ile ilgili projelerden bir tanesidir bu” dedi.

Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Kadir Baran da, Silivri’deki sanayi bölgesinin Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmış olmasının sanayinin bilhassa Silivri’de yoğunlaşmasına neden olduğunu söyledi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.