Haberler

Kullanılmayan kaynak tarihe

Tarih: 23 Haziran 2008 Kaynak: Türkiye Yazan: Şükran Kaban
Hükümet, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nda değişiklik öngören kanun tasarısını TBMM Başkanlığı’na sundu. Hazırlanan tasarıyla, kültür ve tabiat varlıklarının korunması ve değerlendirilmesi amacıyla emlak vergisinin yüzde 10’u oranında alınan katkı paylarının atıl bir şekilde kalmasını önlemek için il özel idareleri tarafından kullanılmasının önü açılıyor. Böylece toplanan kaynak, kamulaştırma, sokak düzenlemesi, eski eserlerin restorasyonu ve benzeri faaliyetlerde hazırlanacak projelerde kullanılabilecek.

Hazırlanan tasarının gerekçesinde emlak vergilerinden alınan paylar çerçevesinde oluşturulan kaynağın bazı küçük belediyeler ile özellikle Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerindeki illerde yeterince kullanılamadığı belirtildi. Tasarıda “Bu durum belediyelerin proje geliştiremedikleri ya da il özel idarelerine istenen şekilde proje sunulamadığı ve benzeri ihtimalleri gündeme getirmektedir” denildi. Tasarıyla, kentlerin yeni bir görünüme kavuşturulacağı vurgulandı.

Tasarıyla ayrıca bölge koruma kurullarının Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Kurulu’’ca seçilen üyelerinin görev süreleri de 5 yıldan 3 yıla indiriliyor. Ayrıca üçten fazla bölge koruma kurulu olan yerlerde eşgüdümü sağlamak için koordinasyon müdürlüğü kuruluyor. Böylece yetkili kurulların daha etkin çalışmasının sağlanması amaçlanıyor.
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.