Haberler

'Ağaçları kesip taksi durağına yer açtılar'

Tarih: 23 Haziran 2008 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Süleyman Sağat
Bostanlı semtindeki Cemal Bağcı Parkı'ndaki katliama büyük tepki gösteren mahalleli, UKOME kararı olmadığı halde belediyenin bu düzenlemeye göz yumduğunu söylüyor.

kent1.jpgKarşıyaka'nın Bostanlı semtinde bekleme alanı yola ters yönde duran taksi durağının yerini değiştirmek için Cemal Bağcı Parkı'ndaki ağaçların kesildiği iddia edildi. 1771 sokak ile 1735 sokağın kesiştiği noktada bulunan parktaki yeşil alanın taksi durağı için kazıldığını öne süren mahalleli, "Bir nar, bir de portakal ağacı kazıldı. Taksi durağı uğruna yeşil katliamı yapıyorlar. Oradaki çimler de yok edildi" dediler.

Parkın karşısındaki Umut Apartmanı'nın yöneticisi Yaşar Bulut, ekiplerin önüne geçerek çalışmayı durduklarını, ancak belediye yetkililerinin, UKOME kararı olmamasına rağmen taksi durağındaki düzenlemenin tamamlanacağını söylediklerini bildirdi.

Çimler Söküldü
Taksi durakları da dahil tüm ulaşım kararlarının Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından onaylanması gerektiğini hatırlatan Bulut, "Konuyla ilgilenen başkan yardımcısına, söz konusu kararı görmek istediğimiz söyledik. Ancak böyle bir kararın alınmadığını öğrendik. Taksi durağı için parkın tahrip edilmesine, ağaçların sökülmesine anlam veremiyoruz" dedi. Çevre sakinlerinin gösterdiği tepkinin ardından belediye yetkililerinin çalışmayı geçici olarak durdurduğu belirtilirken, mahalleli, parkın eski haline getirilmesini istiyor.

Umut Apartmanı'nın mimarı Cem Güven ise yol düzenlemesi yapılırken taksi durağının da oldu bittiye getirilmek istendiğini söyledi. Güven, "Şu anda 1771 sokağın köşesindeki taksi durağı, tek yön olarak kullanılan yola ters olarak konumlandırılmış durumda. Karşıyaka Belediyesi bu yanlışlığı düzeltmek için taksi durağını karşı tarafa almak istiyor. Ama bir yanlışlığı düzeltmek isterken, daha büyük bir yanlışlık yapıyor. Taksi durağı için yılların parkı katlediliyor" diye konuştu.

'Karara gerek yok'
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise Bostanlı'da yollara parke taşı döşenirken bazı düzenlemeler de yapıldığını söyledi. Durak, "Parkta kesilen bir ağaç yok. Sadece iki tane çalı türü bitki başka bir noktaya nakledildi. Taksi durağının hizmet verdiği bölge değiştirilmediği için UKOME kararına da gerek yok" ifadesini kullandı. Başkan Durak, "Düzenleme çalışması tamamlandığında, park, eskisinden daha güzel hale gelecek" dedi.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.