Haberler

İstanbul trafiğindeki 'dur-kalk'larda 2 milyar dolarlık yakıt harcanıyor, ama sorun çözülmez

Tarih: 23 Haziran 2008 Kaynak: Zaman
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'un trafik sorunuyla ilgili ümit vermedi. İstanbul'un trafiğinin günden güne ağırlaştığını belirten Yıldırım, son 5 yılda motorlu taşıt sayısının yüzde 50'den fazla arttığını söyledi.

Yolların yetersiz olduğunu ve çok araç bulunduğunu ifade eden Yıldırım'a göre, insanlar işe gidip gelirken günün çoğunu yollarda geçiriyor. Sadece trafikte durup kalkmalarda harcanan yakıtın maddi değeri 2 milyar dolar. Yapılacak 3. köprünün, İstanbul toplu taşımacılığına by-pass yoluyla nefes aldıracağını, transit trafiğin İstanbul içine uğratılmadan doğudan batıya, batıdan da doğuya sağlanacağını kaydeden Ulaştırma Bakanı, İstanbul trafiğinde daha büyük rahatlamanın Marmaray ve tüp geçit projeleriyle sağlanacağını belirtti. Söz konusu projelerin tamamlanmasıyla trafik sorununun ciddi anlamda giderileceğini ifade eden Yıldırım, şunları aktardı: "Ancak hiç kimse İstanbul'da trafik sorununun tamamen çözüleceğini düşünmesin. Dünyanın hiçbir yerinde trafik sorununu tamamen çözmüş ülke yok. Trafik sorunu New York'ta, Londra'da, Berlin'de de var. Onun için amaç sürdürülebilir trafik akışkanlığı sağlamaktır."

Erzincan'ın İliç ilçesinde gezi ve incelemelerde bulunan Bakan Yıldırım, gazetecilerin İstanbul Boğazı'na yapılması planlanan 3. köprü projesinin çevreye etkisiyle ilgili sorularını cevaplandırırken şu ifadeleri kullandı: "Çevre konusunda İstanbullular hangi duyarlılığa sahipse biz de o duyarlılığa sahibiz. İstanbul'un akciğerini, nefes alma bölgelerini muhafaza etmek projelerimizden daha önemli." Bakan Yıldırım, daha sonra uçakla Ankara'ya hareket etti.
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.