Haberler

CHP’li Topuz TOKİ’ye devredilen arazileri sordu

Tarih: 23 Haziran 2008 Kaynak: Radikal
CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Başbakan Erdoğan’a yönelttiği soru önergesinde Emlak Bankası’nın kapatılması ile TOKİ’ye devredilen arsa ve arazi miktarını sordu.

CHP’li Topuz, Meclis Başkanlığı’na, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde, TOKİ’nin önce Emlak Bankasının kapatılması ile Emlak Konut’un arsa ve arazilerine sahip olduğunu, 2004 yılında Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü’nün kapatılması ile de bu kurumun imarlı ve imarsız arsa ve arazilerinin bedelsiz sahibi olduğunu hatırlattı.

Topuz, “TOKİ, Maliye’den bedelsiz aldığı araziler ile Emlakbank ve Arsa Ofisi’nin kapatılmasıyla eline geçirdiği arsa ve arazileri, ‘dar ve orta gelirlilere altyapılı, imarlı arsa ve sosyal konut üretme’ yerine; inşaat şirketlerine satarak, şimdiye kadar izlenen sosyal konut politikasına aykırı bir uygulamaya girişmesi kamuoyunun tepkisine neden olmuştur“ dedi.

Araziler kimlere satıldı?
TOKİ’ye devredilen arsa ve arazi miktarını soran Topuz’un önergesinde yer alan bazı sorular ise şöyle:

“TOKİ’ye, son beş yılda, bedelsiz devredilen arsa ve arazilerin miktarı nedir? Maliye Bakanı Unakıtan’ın sözünü ettiği, Maliye’nin TOKİ’ye devrettiği ve TOKİ tarafından üçüncü kişilere satışı yapılan arsa ve arazi miktarı nedir? Bakan Unakıtan’ın üçüncü kişilere yapılan satışa ilişkin “İhaleleri hemen iptal edin” talimatı yerine getirilmiş midir?”

Topuz, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a yönelttiği soru önergesinde de, bakanlık tarafından 24 Kasım 2007’den önce ön izin ve kesin tahsis aşamasındaki orman sayılan yerlere verilen izinler doğrultusunda başvuran yabancılar olup olmadığını sordu.
Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.