Haberler

Merinos müzelerine Avrupa’dan övgü

Tarih: 23 Haziran 2008 Kaynak: Olay
Avrupa Müze Forumu (EMF) Başkanı Massimo Negri, Merinos Parkı’nda açılacak tekstil, enerji ve spor müzelerinin tarihe ve geleceğe ışık tutacağını bildirdi.

Belçika Kraliçesi Fabiola’nın liderliğinde, Avrupa Konseyi tarafından desteklenen Avrupa Müze Forumu’nun 2009 yılında Bursa’da yapılması uygun görülen EMF Yıllık Toplantısı öncesinde Bursa’ya gelen Massimo Negri, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile Merinos Parkı’nda incelemelerde bulundu.
Merinos’ta Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi bünyesinde oluşturulacak tekstil, enerji ve spor müzelerini gezerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ve Bursa Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez’le görüş alışverişinde bulunan Negri, Bursa’ya 2007 yılında geldiğini ve Merinos’u gezdiğini anımsattı. İnşaattaki bir yıllık değişimin kendisini çok şaşırttığını belirten Negri, ‘Bu tür çalışmalar, Avrupa’da bile böyle hızlı ilerlemiyor. Mükemmel bir eser ortaya çıkıyor’ dedi.

Tekstil müzesinin bir endüstri müzesi niteliğinde olacağını dile getiren Negri, bu müzenin Türkiye ve Bursa için çok önemli olduğunu, Merinos Fabrikası’nda çalışanların anılarını günümüze taşıyacak ve geçmişi, bugünü, geleceği bir arada sunacak konseptiyle tüm tarihi etkileyeceğini söyledi. Enerji ve spor müzelerinin de aynı özelliklere sahip olduğunu kaydeden Negri, ‘Merinos’ta açılacak tekstil, enerji ve spor müzeleri geçmiş kadar geleceğe de ışık tutacak’ diye konuştu.
Merinos’un sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin projesi olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, şunları söyledi:

‘Merinos’taki değişimi anlattığımız kişiler, burayı gezdiğinde ifade ettiklerimizden çok daha fazlasını görüyorlar. Merinos, özellikle yabancı konukları etkiliyor. Çünkü onlar Merinos’un emsalini ülkelerindeki ile kıyasladıklarında farkımızı daha iyi anlıyorlar. Bursa’ya değer katacak bu proje her Bursalının gurur duyacağı bir eser olacak.’
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.