Haberler

TOKİ dünyanın gözdesi

Tarih: 23 Haziran 2008 Kaynak: Türkiye
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, gerçekleştirdikleri projelerin çeşitli ülkeler tarafından ilgiyle izlendiğini belirterek, “Bir çok ülke bizi model alıyor” dedi. TOKİ’nin, Diyarbakır’da inşa ettiği toplu konutlarda incelemelerde bulunan Bayraktar, basın mensuplarıyla bir süre sohbet ederek, projeler hakkında bilgiler verdi. TOKİ Başkanı Bayraktar, çeşitli ülkelerin kendilerini örnek aldığını da ifade etti. Bu çerçevede, Cezayir, Tunus gibi ülkelerde kendilerini model alan kuruluşlara “Cezayir’in TOKİ’si, Tunus’un TOKİ’si” denildiğini anlatan Bayraktar, Cezayir, Romanya, Ukrayna, Rusya, Kazakistan ve Nijerya ve Tayland gibi ülkelerin ise TOKİ’ye “beraber iş yapalım” teklifinde bulunduklarını kaydetti. 

Diyarbakır'a mega hastane 
Gayrimenkul piyasasının en erken 8 ay, en geç 1.5 yıl içinde açılmasının beklendiğini, bu sürenin sonunda da fiyatlarda patlama yaşanacağını belirten Bayraktar, Diyarbakır’a 418 milyon YTL’lik yatırım kazandırılacağını açıkladı. Diyarbakır’da dünyanın en modern hastanelerinden birinin inşa edildiğini de belirten Bayraktar, ancak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin karşılarına çeşitli engeller çıkardığını söyledi. Belediyenin, hastanenin elektrik ihtiyacının karşılanmasına mani olduğunu, konut projelerinin altyapı ihaleleri için de problem çıkardığını ifade eden Bayraktar, “Biz belediyeden para pul istemiyoruz. Sadece bize engel olmasınlar” dedi. Bayraktar, bu problemleri Başbakana neden götürmediklerinin sorulması üzerine de, “Başbakan (bana problem değil, iş getirin) diyor” açıklamasında bulundu.
Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.