Haberler

Metrobüs tam gaz

Tarih: 23 Haziran 2008 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Gökhan Yılmaz
Belediye, metrobüsü Zincirlikuyu'ya ulaştırmak için çalışmalarını 24 saat kesintisiz sürdürüyor. Başkan Topbaş, “Trafikte biraz sıkıntı çekilebilir ancak sistem devreye girdiğinde büyük ölçüde rahatlama olacak” dedi.

Avcılar-Topkapı arasında günde yaklaşık 225 bin yolcunun kullandığı metrobüs sisteminin Zincirlikuyu'ya uzatılması için yapılan çalışmalar 24 saat kesintisiz sürüyor. Belediye yetkilileri, bugün ve yarın Topkapı-Mecidiyeköy arasındaki metrobüs çalışmaları yoğunlaştıracağı için alternatif yolların kullanılmasını öneriyor. Metrobüsün daha sonra Kozyatağı'na ve Beylikdüzü'ne uzatılması planlanıyor. 

Çalışmalar yazın bitecek 
İstanbul'daki yol çalışmalarını yaz sonuna kadar bitirmek istediklerini belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sistem devreye girdiğinde trafikteki araç sayısının büyük ölçüde düşeceğini söyledi. Artan yol çalışmalarından dolayı trafik yoğunluğunun oluşabileceğine dikkat çeken Topbaş, "Ulaştırma Bakanlığı FSM Köprüsü'nde üst düzey yenileme çalışması yapacak. Viyadük güçlendirme çalışmaları da var. Bu da İstanbul'da etkili olacaktır. Trafikte biraz sıkıntı çıkabilir. Ancak yaz aylarında trafik bir ölçüde rahatladığı için bu tarz çalışmaların yazın hızla bitirilmesini hedefliyoruz" dedi. 

Melen suyu temiz 
Melen suyunun sanayi atıklarıyla kirletildiği yönündeki haberlere de değinen Topbaş, bu konuda müdahale yetkisinin Çevre Bakanlığında olduğunu söyledi. Topbaş, "Bu derelerin ıslah edilmesi için talebimizi yaptık. Ancak İSKİ numuneleri günlük olarak alıp inceliyor. Melen'den de 15 günde bir ölçümler yapılıyor. İSKİ'nin suyunun dünya standartlarını üstünde bir kalitesi var" dedi.

Boğaza arabalı vapur köprüsü
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, iki yeni araba vapurunu daha hizmete aldı.

Aralık 2007'de sefere başlayan "Suhulet"in ardından "Sahilbent" ve "Sultanahmet" adlı araba vapurları da dün Sirkeci'de törenle hizmete girdi. Başkan Topbaş, dördüncü araba vapurunun da ekimde hizmete gireceğini belirterek, "Böylece günde 15 bin araç, saatte bin araç ve 7 bin 200 yolcu taşınacak. Adeta bir yarım köprü" diye konuştu.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.