Haberler

Gecekonduya af üstüne af

Tarih: 24 Haziran 2008 Kaynak: Cumhuriyet
AKP hükümeti, yerel seçimler öncesinde oy deposu olarak gördüğü gecekondulara yeni bir af getirmek için TCY’de değişiklik yapmaya hazırlanıyor.

AKP’li milletvekillerinin TCY’nin “imar kirliliği” başlıklı maddesinde değişiklik öngören yasa önerisi, yarın Adalet Komisyonu’nda görüşülecek. Öneriyle, yapı ruhsatına uygun olarak inşaatı tamamlanmasına karşın henüz yapı kullanma izni alınmayan binalara, kurulan şantiyelere elektrik, su veya telefon bağlantısı yapılmasına izin veren kişilere 5 yıla kadar hapis cezası verilmesi hükmünün kaldırılması öngörülüyor.

AKP, TCY’de yapılacak değişikliğin yanı sıra Elektrik Piyasası Yasa Tasarısı’na geçici bir madde ekleyerek gecekondular için ikinci bir affa da hazırlanıyor. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen tasarıya eklenen geçici maddeyle, inşaat ruhsatı alınmış ve buna göre yapılmış olup da kullanma izni verilmeyen ve alınmayan binalara geçici olarak su ve elektrik bağlanması öngörülüyor.

Buna göre, bu kapsamdaki binalara yol, elektrik, su, telefon, kanalizasyon, doğalgaz gibi altyapı hizmetlerinden birinin veya birkaçının götürüldüğünün belgelenmesi durumunda geçici olarak su veya elektrik bağlanabilecek.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.