Haberler

Gezmiş’in yargılandığı salona sanat merkezi

Tarih: 24 Haziran 2008 Kaynak: Hürriyet Yazan: Umut Erdem
Ankara’daki eski Ulus Adliye Binası, birinde tiyatro diğerinde sinema olacak bir sanat merkezi haline getiriliyor. Bakan Ertuğrul Günay’ın devreye girmesiyle tamamlama çalışmaları hızlandırılan salonlarda, Deniz Gezmiş ve Yılmaz Güney de yargılanmışlardı.

Deniz Gezmiş, Yılmaz Güney ve Adnan Menderes gibi cumhuriyet tarihinde önemli yer edinmiş isimlerin yargılandığı Ankara eski Ulus Adliye Binası’ndaki ağır ceza duruşma salonu sanat merkezi oluyor. Binadaki iki salondan birisi tiyatro, diğeri ise sinema gösterimleri için kullanılacak. Adalet Bakanlığı, 83 yıllık tarihi adliye binasını 1999 yılında Kültür Bakanlığı’na devretmişti. Bütün binayı kullanıma açan Bakanlık, iki ünlü ağır ceza duruşma salonunu boş bıraktı.

Hákim kürsüsü yerinde kaldı
Bakanlık, 2004 yılında ise bu salonları restore ettirme kararı alarak projelendirme çalışmalarını başlatmıştı. Ancak geçen süre içinde maddi sıkıntılar nedeniyle çok yol katedilemeyen salonların onarımı için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay devreye girdi. Bakan Günay, halen Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü ile Ankara İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün ortaklaşa kullandığı binanın salonlarının restorasyonunun hızla tamamlanması için talimat verdi. Koruma Kurulu kararıyla hakim kürsüsü orijinal haliyle kalırken, yerlerdeki ahşap döşemeler ve sandalyeler orijinali taklit edilerek tasarlandı. Projeksiyon cihazları, ses ve ışık sistemlerinin yanı sıra, ısıtma ve soğutma sistemleri kuruldu. 250’şer kişi kapasiteli salonun tadilatının, en geç 1.5 ay içinde tamamlanması planlanıyor.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.