Haberler

3. Köprüye Şenlikli Protesto

Tarih: 24 Haziran 2008 Kaynak: Birgün Yazan: Ozan Bilir
İstanbul Boğazına köprü yapılmasına karşı, sivil toplum örgütü, sendika ve mahalle derneklerinin oluşturduğu 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu, çevre katliamına yol açacak köprüye karşı tepkilerini gerçekleştirdikleri sokak şenliği ile gösterdi.

Aralarında, Emekli Sen, Boğaziçi Çevre Derneği, Halkevleri Sarıyer Şubesi, Mimarlar Odası, Tonyalılar Derneği gibi sivil toplum örgütleri, sendika, mahalle ve çevre derneklerinin bulunduğu 3. Köprüye Karşı Yaşam Platformu üyeleri köprünün ayakları altında kalacak olan Rumeli Kavağı’nda sokak şenliği düzenledi. İskele Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte, çevre katliamına yol açacak 3. köprü yapılmasına tepkiler şarkılar, halaylar ve sloganlarla gösterildi.

Küresel ısınmayla birlikte insanlığın su kıtlığı ile karşı karşıya olduğuna ve doğa tahribatının arttığına dikkat çeken Rumeli Kavağı Mahalle Muhtarı Cevdet Bayraktar, “3. Köprü, ormanları tahrip ederek, su kaynaklarına zarar verecek. Diğer iki örnekte olduğu gibi gecekondulaşma ve tahribatı beraberinde getirecek olan köprü yapımı İstanbul’un kalbine hançer sokmakla eşdeğer” dedi.

Orman Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinden Besim Selçuk Sertok ise köprü yapılmasına sadece Rumeli Kavak sakinlerinin değil tüm Türkiye’nin karşı çıkması gerektiğini belirterek, havaya, suya ve toprağa sahip çıkan herkese köprüye hayır demeye çağırdı.

"Bütün İnsanlar Karşı Çıksın"
Bulutsuzluk Özlemi grubunun solisti Nejat Yavaşoğulları ve Sarıyer Halkevi Müzik Topluluğu "Denizin Ezgisi" grubu da şarkılarını İstanbul Boğazı"na 3. köprü yapılmaması için söyledi. Yavaşoğulları, "3. Köprü"ye sadece Rumelikavağı sakinlerinin değil, bütün İstanbul sakinlerinin hatta bütün Türkiye"nin ve bu dünyada yaşayan bütün insanların karşı çıkması gerekir, çünkü iki kıtayı Asya ve Avrupa"yı birbirine bağlamanın yolunun bu olmadığını aklı başında olan herkes bilir" dedi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.