Haberler

İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışması'nda Kazananlar Belli Oldu

Tarih: 25 Haziran 2008


Türkiye'ye yeni markalar, yeni tasarımlar kazandırmak, sanayiciyle tasarımcıyı bir araya getirerek üretilebilir tasarımlar yapılmasını sağlamayı hedefleyen ve İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu’nun (ETMK) işbirliğiyle bu yıl dördüncüsü yapılan "İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışması"nın ödülleri, 23 Haziran 2008 tarihinde garajistanbul'da düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi.

182 tasarımcının 251 projeyle katıldığı yarışmanın ödül töreninde, öğrenci ve profesyonel olmak üzere iki kategoride toplam 46 tasarım ödüllendirildi. Ödüle layık görülen tasarımcılar, çeşitli para ödüllerinin yanı sıra yurtdışındaki köklü tasarım okullarında eğitim görme şansı da kazandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı ödül töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul’un bir tasarım şehri olacağına inandığını belirterek, tüm tasarımcıları, nitelikli tasarımları teşvik etmeyi amaçlayan Design Turkey çatısı altına beklediklerini belirtti.

İMMİB Başkanlar Kurulu Başkanı ve İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Tahsin Öztiryaki ise İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları’yla dört yıldır Türkiye’nin tasarımla ilişkisini kurmaya çalıştıklarını belirtti.

Memet Ali Alabora ve Günay Karacaoğlu’nun sunduğu ve “Tasarım Pazarı” konsepti ile hazırlanan gece yaratıcılık, fonksiyonellik ve eğlence kavramları üzerine kuruldu. Birbirinden ilginç tasarım ve işlevleri ile dikkat çeken ödüllü tasarımlar, izleyicilerle de farklı bir sunumla buluştu. Tasarımlar, açık havada kurulan standların yanı sıra çeşitli gösteri sanatçıları tarafından taşınarak, performansa dayalı bir sunumla sergilendi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.