Haberler

Mehmetçik için 40 metrelik heykel

Tarih: 26 Haziran 2008 Kaynak: Hürriyet Yazan: Metin Özdemir, Ümit Kozan
Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasında önemli katkısı olan Malıköy istasyonu, Genelkurmay Başkanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Devlet Demiryolları (TCDD) işbirliğiyle müzeye dönüştürüldü.

Ankara’nın Polatlı İlçesi’nin Temelli Beldesi’ne bağlı Malıköy’deki müzenin açılışını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ birlikte yaptı. Açılışta konuşma yapmak için kürsüye çıkan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, daha önce bir konuşma metni hazırladığını, ancak burada duygulandığını ve içinden geldiği gibi konuşacağını belirterek şunları söyledi: "Sakarya Savaşı’nı birçok insanımız Adapazarı’nda yapıldığını düşünüyor. Ben göreve geldikten sonra, Sakarya Savaşı’nın ve Milli Mücadele yıllarının hafızalarda canlı tutulabilmesini sağlamak için ne yapabiliriz diye hayal ettim. Sakarya Savaşı ile ilgili projeleri Ulaştırma Bakanı’na sundum ve bugün bunlar teker teker gerçekleşiyor. Malıköy Tren İstasyonu, Türk ordusuna lojistik desteğin sağlandığı, yaralıların tedavi edildiği, erkeği, kadını, çocuğu ile cepheye ikmal yapıldığı bir anlamlı yerdir. Malıköy Tren İstasyonu, Polatlı Duatepe Panoramik Müzesi, Kartaltepe’de de Ağustos ayının ilk haftasında bitirilecek olan 40 metre yüksekliğindeki düşmana ’dur’ diyen bir Mehmetçik heykeli yapılmaktadır."
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.