Haberler

Erzurum'da yapay şelale hazırlığı

Tarih: 26 Haziran 2008 Kaynak: CNN Türk
Atatürk Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Yılmaz, Erzurum'un Serçeme köyünde, 250 metre yüksekliğindeki kaya üzerine dünyanın en büyük yapay şelalerinden birini yapmak üzere proje hazırladı.

AÜ Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Serçeme köyünde bulunan Kuzgun Barajı'ndan sağlanacak suyla, kaya üzerinden 3 ayrı noktadan düşme sağlanabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Yılmaz, Türkiye'nin zengin doğal ve kültürel değerlere sahip bir coğrafyada bulunduğunu belirterek, söz konusu değerlerin korunarak, kullanıma ve turizme açılması konusunda etkin planlamaya ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Erzurum'a 40 kilometre uzaklıkta bulunan Serçeme Vadisi'nin, kent insanının tercih ettikleri en önemli mesire alanlarından birisi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu vadide yer alan Serçeme köyü, ana kaynak değerleri, kırsal otantik köy yerleşimi, doğal su kıyısı, orman vejeterasyonu, Serçeme Deresi, engebeli ve bir kısmı kayalık topoğrafya ve mera alanlarından oluşmaktadır.

Bu çalışmayla, Serçeme'nin, rekreasyonel turizme kazandırılması amaçlanmaktadır. Köyün hemen yanı başında yükselen ve bölgede nadir olan 250 metre yüksekliğindeki kaya kütlesi, ana yola paralel bir şekilde uzayan ve yol güzergahında 1 kilometre uzaklıktan görüş alanı olan bir vadide konumlanmıştır.

Kaya, yüksekliği, dikliği ve üzerindeki bitki örtüsü ile bozulmamış doğal peyzaj karakteri ile dikkat çekmektedir. Bölge turizmi için büyük katkı sağlayacak projenin hayata geçirilmesi 5 milyon YTL'yi bulabilir."
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.