Haberler

İzmir'e KOBİ borsası geliyor İngiltere'den ortaklık teklifi var

Tarih: 27 Haziran 2008 Kaynak: Referans
Türkiye'de küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) finans desteği sağlaması amacıyla kurulması planlanan KOBİ borsasına yabancılardan ortaklık teklifi geldi. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İngiltere'de KOBİ borsacılığı konusunda uzman olan Plus Borsası ve AIM Borsası yöneticilerinden KOBİ'lere yönelik İzmir merkezli bir borsa kurulması için ortaklık teklifi geldiğini açıkladı.

Fizibilite için çalışmalara başladıklarını belirten Demirtaş, 2 borsanın yetkililerinin İzmir'e gelerek kent ekonomisini ve firmaları inceleyeceklerini söyledi. Demirtaş, "KOBİ'ler bugünlerde oldukça sıkıntılı. Piyasa durgun, iş yok. Yüksek vergi ve girdi maliyetleri firmaların belini büküyor. Bu olumsuzluklardan en çok KOBİ'ler etkileniyor. Bunun nedeni ise küçük ve orta ölçekli firmaların sermaye yapısının yetersiz olması" dedi.

Azimle çalışıyoruz
Kurulacak KOBİ Borsası'nın büyük işlevi olacağını vurgulayan Demirtaş, İzmir'de bir borsa kurulması için sayısız girişimleri olduğunu ancak her seferinde engelle karşılaştıklarını söyledi. Ekrem Demirtaş, "Ama bu hedefimizden vazgeçmedik. Nasıl EXPO hayalini yıllarca kovaladıysak, bu borsanın kurulması için de aynı azimle çalışıyoruz. 11-12 Haziran'da Londra'ya yaptığımız seyahatte Plus Borsası ve AIM Borsası yöneticileriyle de konuştuk. Bu 2 borsa da tam bizim düşündüğümüz şekilde, KOBİ'lerin hisselerinin işlem gördüğü borsalar. Küçük firmalara odaklanan bu borsaların esnek yapıları, KOBİ'lere önemli avantajlar sunuyor" dedi.

Türkiye'nin ekonomik geleceği görüşülecek
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye'nin yeni bir ekonomik programa ihtiyacı olduğunu belirterek bu hafta sonu Çeşme'de "Türkiye'nin Ekonomik Geleceğini Arıyoruz" konferansı düzenlediklerini aktardı. Toplantıya üst düzey bürokratlar, akademisyenler, işadamları, ekonomistler ve gazeteciler katılacak. Demirtaş, "Ekonominin temel sorunlarını beyin fırtınası şeklinde tartışıp çözümler bulacağız" dedi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.