Haberler

Unakıtan: Kimse arazi satıp parasının üstüne yatamaz

Tarih: 27 Haziran 2008 Kaynak: Hürriyet
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, kamu kuruluşlarının kendilerine tahsis edilen Hazine arazilerini, "Ben satarım, parasını da ben alırım" anlayışıyla hareket edemeyeceklerini söyledi.

Bu tavrın, devletin bütçe disiplinini bozacağını savunan Unakıtan, "O zaman Maliye Bakanı niye var?" diye sordu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dün muhalefetin sert eleştirilerine neden olan Kamu Mali Yönetimi Tasarı ele alındı. Eleştirilerin büyük bölümüne Unakıtan da hak verdi. CHP’li Akif Hamzaçebi, ÖİB’nin imar planı yetkisinin genişletilmesine tepki göstererek, "Hangi SİT alanları imara açılacak?" diye sordu. CHP’li Faik Öztrak da tasarıyı, "Bütçe disiplinini altüst eden çok vahim bir düzenleme" diye niteledi. Hazine arazileri üzerindeki irtifa hakkı tesisine ilişkin sürelerinin uzatılmasının gerekçelerinin açıklanması isteyen Öztrak, "Bir yerlerden bir şey mi kaçırılıyor?" dedi. MHP’li Erkan Akçay da düzenlemeyle "yolsuzluğa ve devletin parasının çarçur edilmesine zemin hazırlandığını" öne sürdü.

AKP’liler yaptı
Unakıtan da muhalefetin bazı görüşlerine katıldığını belirterek, alt komisyonda tasarı üzerinde yapılan bazı düzenlemelere karşı olduklarını söyledi. Unakıtan, Hazine’nin bütün mallarının idaresinin Maliye Bakanlığında olduğunu, ancak ihtiyaçları dolayısıyla diğer bakanlıklara tahsisler yapıldığını söyledi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.