Haberler

Sinop’a inadına santral

Tarih: 27 Haziran 2008 Kaynak: Cumhuriyet
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, ikinci grup nükleer santralın Sinop’ta kurulacağını ve ihalesinin de bu yıl içinde yapılacağını bildirdi.

Elektrik İşleri Etüt İdaresi ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından önceki akşam düzenlenen enerji verimliliği konusundaki bir kursun kapanış kokteyline katılan Bakan Güler, bir grup gazeteci ile yaptığı sohbet sırasında, kurulması planlanan nükleer santral konusunda bilgi verdi. Sinop İnceburun’da belirlenen alanda yer lisansı çalışmalarının bu yıl içinde tamamlanacağını, dolayısıyla ikinci paket nükleer santralın Sinop’ta kurulacağını belirten Güler, şöyle konuştu:

“Sinop’ta yer lisansı çalışmaları son sürat yapılıyor. Dolayısıyla buranın ihalesi de bu yıl içinde söz konusu olacak. İkinci paket nükleer santral için bir çalışma başlattık. İhale modeli ve diğer detaylar henüz şekillenmedi. Şekillendiği zaman sizlerle paylaşacağız.”

Bakan Güler, ikinci nükleer santralın büyüklüğünün henüz belirlenmediğini, fakat Mersin Akkuyu’dan daha küçük olmayacağını söyledi.

Mersin Akkuyu için 6 Firma Şartname Aldı
Mersin Akkuyu’ya kurulması planlanan nükleer santralın ihale sürecinin devam ettiğini kaydeden Güler, şu ana kadar ihale için 6 firma veya konsorsiyumun şartname aldığını ve ihalede herhangi bir ertelemenin söz konusu olmayacağını bildirdi.

TETAŞ tarafından mart ayında ihaleye çıkarılan ve 24 Eylül 2008 tarihine kadar teklifleri alınacak olan nükleer santral ihalesinde, bugüne kadar 6 firma şartname aldı. Şartname alan firmalar şöyle:

• AECL Atomic Energy of Canada Limited (Kanada).

• Itochu Corporation (Japonya).

• Vinci Construction Grand Projets (Fransa).

• Suez Tractebel (Fransa-Belçika).

• Atostroyexport (Rusya).

• KEPCO (Güney Kore).
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.