Haberler

Ahmet Taner Kışlalı Kültür Merkezi açıldı

Tarih: 27 Haziran 2008 Kaynak: Cumhuriyet
Ahmet Taner Kışlalı Kültür Merkezi'nin yapımı tamamlanarak, başkentlilerin kullanımına sunuldu. Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) yeni genel merkezi olarak da kullanılacak yapı, sempozyumlara, söyleşilere, konserlere, kurslara ev sahipliği yaparak, Halkevleri ateşini yeniden yakmayı hedefliyor.

ADD Batıkent Şubesi'nin öncülüğünde yapılan, ADD'nin 2000 yılından bu yana gündeminde olan Ahmet Taner Kışlalı Kültür Merkezi, Batıkent'teki Yeni Batı Mahallesi'nde açıldı. Merkezin açılışı için düzenlenen törene, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri olan Kemal Nehrozoğlu , DSP Genel Başkanı Zeki Sezer , Emekli Orgeneral Hurşit Tolon , Emekli Tümgeneral Osman Özbek , Araştırmacı - Yazar Turgut Özakman , Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar , ADD Genel Başkanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur , ADD Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Ercan , ADD Genel Sekreteri İzzet Polat Ararat , ADD'nin bir önceki genel başkanı Ertuğrul Kazancı , ADD şubelerinin yöneticileri ve üyeleri ile bombalı saldırı sonucu yitirdiğimiz gazetemiz yazarı Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı 'nın eşi Nilüfer Kışlalı ve kızı katıldı. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen ADD Genel Başkanı Eruygur, başta 10. Cumhurbaşkanı Sezer olmak üzere merkezin yapımına katkı sunan, destekleyen tüm isimlere teşekkür etti. Eruygur, "Merkezin tamamlanması, ADD için bir güç gösterisi, özgüven duygusunun gelişmesi ve güven tazelenmesi anlamına geliyor. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu. Ahmet Taner Kışlalı Kültür Merkezi'nin, adeta Halkevi işlevi görecek şekilde tasarlandığını anlatan Eruygur, "Bu açıdan da ADD'nin gücüne güç katacak" vurgusunu yaptı. Eruygur, merkezin toplam maliyetinin 1.1 milyon YTL olduğuna işaret ederek, "Çok değerli Atatürkçüler katkı sağladı" dedi. Eruygur, emekli maaşını merkezin yapımı için bağışlayan Atatürkçüler dahi olduğunu kaydederken, yurtdışındaki ADD şubelerinin desteğine de değindi. Bağışçılardan Orhan Öcalgiray 'ın ise merkezin yapımının adeta kilitlendiği bir noktada kendilerine yardım ettiğini, inşaatın tamamlanmasına önemli katkı koyduğunu belirten Şener Eruygur, "Bazıları, 'Olanağı var, elbette yapar' diyebilir. Ama biz olanakları olan başka kişileri de tanıyoruz... Duyarlı, yürekli Sayın Öcalgiray'a çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"İnanıyorum ki burası çok önemli etkinliklere ev sahipliği yapacak" diyen ADD Genel Başkanı, ileriye dönük amaçlarının başta büyük kentler olmak üzere tüm yurtta Atatürkçü düşüncenin yaşatılacağı kültür merkezleri açmak olduğunun da altını çizdi. Eruygur, ADD'nin, Yazar Turgut Özakman'ı "Yılın Atatürkçüsü" seçtiğini de açıklarken, bu haber salonda bulunanlar tarafından uzun süre coşkuyla alkışlandı. Eruygur, "Sayın Özakman'a bu ödülün verilişi, kuşkusuz ki tüm ulus tarafından onaylanacaktır" dedi.

'Başkentliler sahip çıkmalı'
Ahmet Taner Kışlalı Kültür Merkezi'ni, Cumhuriyet Ankara 'ya anlatan ADD Batıkent Şubesi Başkanı ve proje mimarı Ali Karamahmut ise merkezin Kent-Koop tarafından tahsis edilen 4 bin 214 metrekarelik arsa üzerine kurulu olduğunu, teraslar hariç 2 bin 470 metrekare kapalı alanı bulunduğunu; terasların 600 metrekare olduğunu, kalan kısmın açık yeşil alan olduğunu belirtti.

ADD Genel Merkezi ve ADD Batıkent Şubesi'nin bundan böyle Ahmet Taner Kışlalı Kültür Merkezi içinde faaliyet göstereceğini ifade eden Karamahmut, "Çok amaçlı salonlarımız bulunuyor, 12 de dersliğimiz var. Sergiler açılacak, konferanslar verilecek, sempozyum ve söyleşiler düzenlenecek, koro çalışmaları ve konserler olacak" bilgisini verdi. Karamahmut, merkezi en baştan beri Halkevleri işlevini üstlenecek bir yer olarak düşündüklerini, gerçekleştirilecek etkinliklerle ve başta Batıkentliler olmak üzere tüm başkentlilerin merkeze sahip çıkmasıyla da bu işlevin yerine geleceğini anlattı. "Burası, Atatürkçü düşünce doğrultusundaki tüm etkinliklere açık" diyen Karamahmut, merkezin tamamen bağışlarla oluşturulduğunun da altını çizdi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.