Haberler

Dev kültür sarayının temeli bugün atılıyor

Tarih: 27 Haziran 2008 Kaynak: Hürriyet
Başkent’in en büyük eksikliklerinden olan Kültür ve Kongre Salonları için kent genelinde başlayan seferberliğe Yenimahalle Belediyesi de eklendi.

Yenimahalle Belediyesi içerinde 2 bin kişilik kongre salonu, bin 500 kişilik yemekli düğün salonu, 750 kişilik toplantı salonu, 350 kişilik modern nikah salonu, 350 kişilik tiyatro salonu bulunan dev Kültür ve Kongre salonun temelini bugün düzenlenecek törenle atıyor. İçerisinde kafeterya, toplantı ve sergi salonları, çocuk eğlence merkezleri, şelaleli açık alan çay bahçeleri ve 600 kişilik otoparkın yer alacağı dev merkezin 16 ay gibi kısa bir sürede bitirilmesi hedefleniyor.

Demetevler 75. Yıl Gül Bahçesi’nde saat 20.00’de gerçekleştirilecek temel atma töreninde ayrıca bine yakın çocuğun sünnet töreni de yapılacak. Şölen havasında geçecek temel atma töreninde ünlü şarkıcı Özcan Deniz ve Grup 84 Yenimahallelilere unutulmaz bir gün yaşatacak.

Kültür ve Kongre Sarayı’nın Yenimahlle’nin kültürel ve ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacağını söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, "Artık Yenimahalle modern şehirciliğin yanı sıra sanatta, kültürde, sporda ve eğitimde hazırladığı projelerle marka olmuş bir belediyedir" dedi.

En moderni olacak
Yenimahalle’de kültürel ve sanatsal değerlerin yaşatılması için belediye olarak ellerinden gelen tüm imkánları sonuna kadar seferber ettiklerini belirten Duyar şunları söyledi:

"Kültürel ve sanatsal yönü zayıf olan bir ülke, teknolojik olarak gelişse de çağdaş bir toplum olamaz. Bu açıdan ilçemizdeki sanat ve kültürel etkinliklere büyük önem veriyoruz. Kültür ve sanatın Yenimahalle’de çığ gibi büyüyüp gelişmesi için ilk etapta Karşıyaka Kültür Merkezi’ni hizmete açtık. Müziği, kültür ve sanatın önemli bir halkası olarak gören Belediyemiz, Türk Halk Müziği, Türk Tasavvuf Müziği ve Çocuk Koroları oluşturarak sanat alanında bir eksikliği daha gidermiş oldu. Oluşturduğumuz tiyatro grubu ile ilçemizde tiyatro severleri tiyatro ile buluşturduk. Şimdi de Kültür ve Kongre Sarayımızın temelini atıyoruz. Kültür ve sanat yolunda yapılan çalışmalarımız bundan böyle de artarak sürecektir. Kültür ve Kongre Sarayı Yenimahalle’nin yanı sıra Ankara’ya da hizmet edecek. İsteyen herkesin misafirini ağırlayacağı modern salonlarıyla ve en geniş alana kurulu fiziki durumuyla bu anlamda yapılanlar arasında en moderni olacak.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.