Haberler

Likör’e 307 milyon YTL verdiler, 323 milyon YTL daha yatıracaklar

Tarih: 2 Temmuz 2008 Kaynak: Hürriyet Yazan: Demet Cengiz Bilgin
Üçüncü kez satışa çıkarılan Mecidiyeköy’deki eski likör fabrikası arazisinde en yüksek teklifi 307 milyon 500 bin YTL ile Aşçıoğlu-Ofton-Meydanbey-Omak ortak girişimi verdi.

Aşçıoğlu İnşaat’ın sahibi Yaşar Aşçı, yapılacak açık artırmada araziyi kesin alacaklarını belirterek, "Rezidans ve elektronik alışveriş merkezi bulunacak Selenium markasındaki projemizi arsa bedeli dahil 630 milyon YTL’ye mal edeceğiz" dedi.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iştiraki Emlak Konut GYO tarafından gelir paylaşımı yöntemiyle üçüncü kez satışa çıkarılan Mecidiyeköy’deki eski likör fabrikası arazisinin ihalesinde, 307 milyon 500 bin YTL ile en yüksek teklifi, Aşçıoğlu İnşaat-Ofton İnşaat-Meydanbey İnşaat-Omak İnşaat ortak girişimi verdi. Daha önceki ihaleleri yurtdışında olduğu için kaçıran Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçı, "Bir ay içinde yapılacak açık artırmada araziyi kesin alırız. Çok kararlıyız. Aldığımız taktirde arazi üzerinde rezidans ve elektronikçilerden oluşan bir alışveriş merkezi yapacağız. Selenium markasına sahip olacak projeye arsa bedeli dahil 630 milyon dolar yatırmış olacağız" dedi.

Bu proje bize yakışır
Konsorsiyumun pilot firması olduklarını vurgulayan Aşçıoğlu, "Ben Mecidiyeköy çocuğuyum. O arazide bir proje bize yakışır. Selenium markası da o araziye yakışır" diyerek kararlılıklarını açıkladı. Selenium Towers, Selenium Twins, Selenium Panaroma ve Selenium City projesine sahip olan Aşçıoğlu, bölgedeki beşinci Selenium projesini Mecidiyeköy’de ortaklarıyla birlikte gerçekleştirmeyi istiyor.

Satış listemiz de hazır
Araziyi aldıkları taktirde rezidans satışlarına hemen geçebileceklerini dile getiren Aşçıoğlu şunları söyledi: "O kadar iyi organizasyon yaptık ki elimizde listelerimiz bile hazır. Rezidansların satış organizasyonuna kadar hazırız. Ofis kısmını vereceğimiz şirketle bile görüştük. Civarda çok alışveriş merkezi olduğu için bizimki elektronikçiler çarşısı olacak. Farklı bir konsept uygulayacağız. Daha önceki ihalelere yurtdışında olduğum için giremedik, kaçırdık."

İstanbul’un simgesi olur
Konsorsiyumda yer alan şirketlerden, Kurtuluş civarında yaptığı Elysium markalı konut projeleriyle tanınan Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Yusuf Şimşek ise hedeflerinin likör fabrikası arazisi üzerinde İstanbul’a yakışan, şehrin sembolü olacak bir proje gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Şimşek, "Riske girmeyelim dedik, projeyi bölüştük. Aşçıoğlu ile ilk kez konsorsiyum yapıyoruz. İkinci aşamada alacağımızdan çok umutluyum. Bizim kazanmamamız için hiçbir heden yok. Türkiye sıkıntıda ama biz Türkiye’ye güveniyoruz. Çok güzel bir proje gerçekleştireceğimiz için ne kadar mutlu olduğumu anlatamam" diye konuştu. İhalede teklif vermeyen Göçay İnşaat ise ihaleye katılmayacağını belirterek, komisyona bir teşekkür mektubu gönderdi.

Rakibe 101 milyon YTL fark attı
25 Nisan 2008’deki ihale tek firmanın katılımı nedeniyle onaylanmayan, 30 Mayıs 2008’deki ihalede ise teklif gelmeyen 23 bin 711 metrekarelik arazinin gelir paylaşımı yönetimiyle yapılan ihalesinin birinci etabında Aşçıoğlu İnşaat-Ofton İnşaat-Meydanbey İnşaat-Omak inşaat ortak girişimi 615 milyon YTL satış toplam geliri üzerinden yüzde 50 şirket payı gelir oranı ile 307 milyon 500 bin YTL teklif etti. Kiler Grubu’na bağlı Biskon Yapı-KLR İnşaat ortak girişimi ise 750 milyon YTL satış toplam geliri üzerinden yüzde 27.5 şirket payı gelir oranı ile 206 milyon 250 bin YTL şirket payı geliri teklif etti. Aşçıoğlu-Ofton-Meydanbey-Omak ortak girişimi, Kiler Grubu’nun teklifinin 101 milyon 250 bin YTL üzerinde teklif vermiş oldu.

İkinci etapta açık artırma
İhale Komisyonu Başkanı Hakan Akbulut, ihalenin iki etap halinde yapılacağını, birinci etabın ardından, isteklilerin yeterlilik belgelerini analiz ettikten ve ilgili yazışmaları gerçekleştirdikten sonra ikinci etabın yapılacağı tarihin ilan edileceğini bildirdi. Akbulut, ikinci etabın açık artırma usulüyle gerçekleştirileceğini belirterek, "İkinci etap ihalede 3 tane sözlü turla teklif alınacak. Daha sonra kapalı teklife geçilecek" dedi.

Kiler grubu teklifini 90 milyon YTL düşürdü 
İlk ihalede tek katılımcı olan Kiler Grubu 295.7 milyon YTL teklif etmişti ancak tek katılımcı olduğu için ihale onaylanmamıştı. İkinci ihalede ise tek katılımcı olduğu için Kiler Grubu çekilmişti. Dün yapılan üçüncü ihalede de Kiler Grubu, 206 milyon 250 bin YTL ile önceki teklifinin 89.7 milyon YTL altında fiyat verdi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.