Haberler

Likör Fabrikası’na 307.5 milyon YTL’lik teklif

Tarih: 2 Temmuz 2008 Kaynak: Radikal
Üçüncü kez ihaleye çıkartılan Mecidiyeköy’deki eski Likör Fabrikası arazisine en yüksek teklifi 307.5 milyon YTL ile Aşçıoğlu-Ofton-Meydanbey-Omak verdi.

Eski Likör Fabrikası arazisi üçüncü ihalede yeni sahibini bulacağa benziyor. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş tarafından gelir paylaşımı yöntemiyle tekrar satışa çıkarılan Mecidiyeköy’deki eski likör fabrikası arazisinin ihalesinde, 307 milyon 500 bin YTL ile idareye en yüksek payı, Aşçıoğlu İnşaat-Ofton İnşaat-Meydanbey İnşaat-Omak İnşaat Ortak Girişimi tarafından verildi.

25 Nisan 2008 tarihinde gerçekleştirilen ihalesi tek firmanın katılımı nedeniyle onaylanmayan ve 30 Mayıs 2008 tarihindeki ihalesine ise teklif gelmeyen Ali Sami Yen Stadı’nın yanındaki toplam 23 bin 711 metrekarelik arazinin gelir paylaşımı yönetimiyle ihalesinin birinci etabı, Emlak Konut’un Ataşehir’deki merkezinde gerçekleştirildi.

Kim ne teklif etti?
İki teklifin alındığı ihalede, Aşçıoğlu İnşaat-Ofton İnşaat-Meydanbey İnşaat-Omak inşaat ortak girişimi 615 milyon YTL satış toplam geliri üzerinden yüzde 50 şirket payı gelir oranı ile 307 milyon 500 bin YTL, Biskon Yapı-KLR İnşaat Ortak Girişimi de 750 milyon YTL satış toplam geliri üzerinden yüzde 27,5 şirket payı gelir oranı ile 206 milyon 250 bin YTL şirket payı geliri teklif etti.

Teklif vermeyeceğini açıklayan Göçay İnşaat ise ihaleye katılmayacağını belirterek, komisyona bir teşekkür mektubu gönderdi.

İhale Komisyonu, yeterlilik belgelerini inceledikten ve istekli firmalarla gerekli yazışmaları yaptıktan sonra açık artırmanın oturum için gün tespit edecek.

İhale Komisyonu Başkanı Hakan Akbulut yaptığı açıklamada,iki etap halinde yapılacak olan ihalenin birinci etabının gerçekleştirildiğini ifade ederek, isteklilerin yeterlilik belgelerini analiz ettikten ve ilgili yazışmaları da gerçekleştirdikten sonra ihalenin ikinci etabının yapılacağı tarihin ilan edileceğini bildirdi.

Sırada sözlü tur var
İhale Komisyonu Başktanı Hakan Akbulut, Mecidiyeköy’deki eski Likör Fabrikası arazisinin ihalesinde ikinci etabın açık artırma usulüyle gerçekleştirileceğini hatırlatarak, “İkinci etap ihalede 3 tane sözlü turla teklif alınacak. Daha sonra kapalı teklife geçilerek kapalı zarf usulüyle isteklilerimizin tekliflerini alarak ihalemizi sonuçlandırmış olacağız” diye konuştu. (Radikal)

İlk teklif 295 milyon YTL
25 Nisan 2008 tarihinde Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın, Mecidiyökey’deki eski likör fabrikası ve müştemilatının satışı ihalesinde en yüksek teklifi, 295 milyon 700 bin YTL ile açık artırmanın tek katılımcısı olan Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı vermiş, ancak daha sonra ihalenin sonucu rekabet ortamı oluşmadığı gerekçesiyle onaylanmadı. 30 Mayıs’ta tekrarlanan ihalede Kiler Grubu, başka katılımcı olmadığı için ihaleden çekilmiş, bunun üzerine İhale Komisyonu Başkanı ihaleyi iptal etmişti. Kiler Grubu ihaleden kamu vicdanının rahatsız olmaması için çekildiğini açıklamıştı
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.